rolfis (Luleå)
25 september 11:52
Vi får se hur det blir för många ekonomer spår en depression likt 30 talet för inget kan växa i all oändlighet sedan får vi börja bygga upp ekonomin igen?

swen (Ängelholm)
25 september 11:36
Inte ”nära detta” utan det skulle stå ”bära detta”…

swen (Ängelholm)
25 september 11:35
rolfis: Tyvärr så har vi redan de dubbla elpriserna här… Men med tanke på att ni i norr INTE kompenseras för de långa avstånden och avsaknad av de täta kommunikationer vi har här nere, så får vi nära detta, för att veta att vi får en säker tillgång på elkraft

rolfis (Luleå)
25 september 11:18
I höst kopplas dessutom den brittiska elmarknaden in på svenska elledningar, med nästan det dubbla priset...Googla lite och jag vet inte om jag skulle vara så glad

rolfis (Luleå)
25 september 11:11
Kan så vara för södra delen av landet och jag tror att det är nog inga många kilowatt som kommer från oss här uppe till söder om nu denna industri satsning görs här. Enbart det nya järnverket tar lika mycket el som hela Malmö använder.

swen (Ängelholm)
25 september 10:56
Britterna är våra goda vänner och grannar som lämnat kolet bakom sig. Är dessutom väldigt förtjust i gammal brittisk teknik som håller än, som t.ex. tunnelbanan i London som är världens äldsta!

swen (Ängelholm)
25 september 10:54
För oss sörlänningar är det goda nyheter att bli ihopkopplade med det brittiska elnätet med tanke på vindkraftsparkerna! Här är en annan gigantisk vindkraftspark; Länk>>

fredrik (Skattlösberg)
25 september 10:30
Rolfis. För att överföra el hit från vindkraftsparken vid Dogger bankar förmodligen. Jag är med och tillverkar dom enorma transformatorerna som ska dit.

rolfis (Luleå)
25 september 09:01
Säg mig varför skall det svenska elnätet kopplas ihop med det brittiska nätet?

rolfis (Luleå)
25 september 03:34
Flera brittiska ministrar har hållit krismöten om bristen på lastbilschaufförer, efter larm om långa köer vid sinande bränslepumpar, urplockade hyllor i affärer och en julhandel som står inför en allvarlig kris. Västvärldens problem...rädda julen?

rolfis (Luleå)
25 september 02:25
Varför straffskatta folket vad gäller tron att vi kan ändra klimatet? Detta är en Illusion för västvärldens ekonomi är gjord på det som är idag. ?

rolfis (Luleå)
25 september 01:53
Här i norr är avstånden långa och inga andra sätt och ta sig någonstans än med den egna bilen. Tyvärr så är det Stureplan som bestämmer. Det är en enorm industri etablering även här i norr och behöver mera folk men vem vill flytta hit under dessa förutsättningar?

fredrik (Skattlösberg)
24 september 19:58
Swen/Rolfis. Tanken är väl att alla ska bo i stora städer. Annars kan jag inte se nån som helst vinning,med vissa partiers gedigna strävan,att avfolka landsbygden som nu sker. Kom ihåg att drivmedel inte är så ruskigt dyrt egentligen,utan det är skatter,miljöavgifter och moms,som höjer priset.

swen (Ängelholm)
24 september 14:14
Drivmedelspriserna också...

rolfis (Luleå)
24 september 09:13
Elpriserna når nya rekord och det varnas för en dyr vinter.

rolfis (Luleå)
24 september 07:03
Äntligen nu lätt stigande lufttryck

rolfis (Luleå)
23 september 12:25
Mystiska upptäckten i vattnet utanför Luleå: ”Ser ut som en ubåt” Länk>>

idaaas (Haninge)
23 september 10:00
Visst kan en åskrädd i Stockholm vara lugn idag..? Känner mig osäker så försöker lugna mig själv här..

rolfis (Luleå)
23 september 07:05
Arkeologfynd när glaciärer smälter – spår efter vildrensjakt tinar fram i Kirunafjällen Länk>>

rolfis (Luleå)
23 september 02:38
Få se hur denna vinter ska bli då? Ska det åter bli en mild vinter och isiga vägar överallt och omöjligt och ta sig fram utan broddar?

rolfis (Luleå)
22 september 16:23
Här i Luleå är det inget och bry sig lite vind som minskar på mjällen om man går ut utan mössa ca 7mm regn och en +9 under morgondagen. Så med andra ord en vanligt återkommande höstdag.

swen (Ängelholm)
22 september 15:40
Nu har varningarna utökats med regnvarning för Västernorrlands Län samt Västerbottens Län. Sedan tidigare gäller varning för mycket hårda vindbyar!

swen (Ängelholm)
22 september 12:03
En varning nivå 1 för MYCKET HÅRDA VINDBYAR ligger ute och berör sydvästra Götaland och har adderats till vindvarningen som tidigare gäller för norra Lapplandsfjällen! Länk>>

rolfis (Luleå)
22 september 04:13
Mount Buller, Australien Jordbävning mag. 5.9 2021-09-22 01:15:53 (svensk tid) 2 timmar 56 minuter sedan

swen (Ängelholm)
21 september 18:48
Intressant artikel nedan rolfis

swen (Ängelholm)
21 september 18:47
vetej: I morse så indikerades åska i prognoserna. Denna verkar vara borta nu... Kollar på nytt i morgon. Vill tillägga att även övriga modeller ej indikerar åska längre för den som hoppades.

rolfis (Luleå)
21 september 16:02
Kylan från Nordpolen slog till – men snart vänder det Länk>>

vetej (Floda)
21 september 16:00
Swen: Jag läste att eventuellt kanske blir kraftig åska.

rolfis (Luleå)
21 september 10:45
Torsdag spår SMHI även bra med regn även hit upp vinden blir kring 10m/s så man behöver inte hålla hatten.

swen (Ängelholm)
21 september 07:50
Under torsdagen kan det bli busväder främst för Götaland med mycket hårda vindbyar som möjligen kan nå stormstyrka på västkusten. Möjligen kan även åska förekomma!

swen (Ängelholm)
20 september 18:16
Ha, ha på första Men trist på oljeutsläppet som är det andra på kort tid i Norrland ju.

rolfis (Luleå)
20 september 12:50
Kustområdet med flera öar utanför Husum, strax norr om Örnsköldsvik, har drabbats av ett omfattande oljeutsläpp. Uppskattningsvis 800 meter av kustlinjen är påverkad, rapporterar Sveriges Radio P4 Västernorrland.

rolfis (Luleå)
20 september 10:51
swen...jo men det är ju onödigt med snabbare tåg i ett litet land som Sverige när man kan cykla från Treriksröset till Smygehuk på några dagar.

swen (Ängelholm)
20 september 10:04
rolfis Fakta om Eurostartågen som hade kortat restiden i Sverige betydligt om de funnits... Länk>>

rolfis (Luleå)
20 september 07:53
Fler laddstolpar vill regeringen ha och ger bidrag till dessa men har glömt bort att elen måste också till dessa laddstolpar som snart är en bristvara?

rolfis (Luleå)
20 september 07:31
swen varför ha bråttom ?...man kommer ju ändå fram så småningom

swen (Ängelholm)
20 september 07:09
Åkte snabbtåget mellan London och Paris som heter Eurostar! Resan tog 2 timmar och 15 minuter på 47 mil varav ett stopp på 12 minuter gjordes vid Ebbsfleet. Det är snabbt det!

swen (Ängelholm)
20 september 07:07
rolfis: Så sant...

rolfis (Luleå)
20 september 04:27
Märkliga är också att det inte har byggts ett nytt stamnät söderut från norr för den nuvarande klarar inte och öka mängden el den är för klen. Vore en bättre investering än och prata om snabbtåg.

fredrik (Skattlösberg)
19 september 21:46
Swen. Kör diesel jag också. Och 98 oktan.. elnätet skulle troligen braka ihop fullständigt om alla skulle gå över till elbilar,enl en bekant som jobbar inom området. Det lär väl bli att importera smuts-el då när vindsnurrorna står still och kärnkraften är nerlagd. Bra miljötänk... Dessutom kommer det väl inte finnas betong heller till fundament till nya snurror,då detta inte får tillverkas. Det går bra för Sverige nu...

swen (Ängelholm)
19 september 18:07
Helt otroligt och helt fel signaler för de som vill köra elbil rolfis. Själv kör jag en trygg diesel

rolfis (Luleå)
19 september 12:54
Hösten letar sig allt längre ner i landet. Och den som längtar efter att solen och värmen ska komma kan känna sig snuvad - nästa vecka blir det idel regn och rusk. Just nu finns det ingen brittsommar i sikte!

rolfis (Luleå)
19 september 12:44
swen jo jag läste att elpriset i laddstolparna har höjts ordentligt så nu är det dyrare än att tanka en dieselbil. Dom flesta gratis stolparna är borta snart helt och hållet.

swen (Ängelholm)
19 september 08:58
rolfis: Ja, nu blir jag politisk, särskilt när dumheter drabbar plånboken. Sverige lade sig platt för danskarna och stängde Barsebäck, Ringhals har väl stängt 2 reaktorer för gott, de andra 2 är avställda på service. Det är väl samma visa med Oskarshamn (Simpevarp) som också är avstängt. Kort och gott. Karlshamn är det enda vi har i kraftverk här nere. Sedan får vi väl importera el från Danmark, Tyskland och Polen som är smutsig kolkraft? Inte vet jag... Detta är svensk politik gällande vår strömförsörjning, särskilt när allt mer ska gå på el.

rolfis (Luleå)
19 september 08:33
Södra Sverige ser ut att få problem? Oljekraftverket i Karlshamn tvingades i gång under en solig sensommardag i förra veckan. Samtidigt slår elpriserna nya rekord – trots att vinterns kyla är långt borta

rolfis (Luleå)
19 september 05:57
Tycker att kylan märks mer i söder -15 känns svinkallt i alla fall när jag kört nedåt landet. Kan det ha och göra med fukten för -25-30 och den torra luften känns inte så kall här uppe?

fredrik (Skattlösberg)
18 september 20:29
Streams. Varit med om -32 här omkring ,dock ej här hemma. Jag håller med dej,det räcker med 5-10 grader kallt.

Streams (Örebro)
18 september 18:58
Upplevt -25 som mest på bushållsplats vintern 2009/10, räcker gott och väl -30 hör inte hemma söder om siljan.

Qwe (Kniva Dalarna)
18 september 18:31
Rolfis helt korrekt ! Många unga. 80 talister o framåt har inte vart med om riktig vinter med 30 minus eller kallare. Så hoppas på riktig vinter i år

rolfis (Luleå)
18 september 06:35
Riktig kyla skulle behövas minst -40 det är åratal sedan det varit en riktig vinter. Kylan skulle behövas för naturens skull och att hålla borta skadeinsekterna bland annat.

Snlaze (Öland)
17 september 15:36
Nä tvi fansiken för vinter. För kallt redan nu.

Qwe (Kniva Dalarna)
17 september 09:21
Hösten är här nu Bara några grader på morgon o runt 9 grader dagtid🍂🍄🍁🌻 Har vi tur kommer vintern tidigt så man slipper värsta mörkret. Vi får gotta oss i hösten så känns vintern desto mysigare😄

rolfis (Luleå)
17 september 05:35
SNSN registrerar i genomsnitt ett till två jordskalv per dygn i Sverige.

rolfis (Luleå)
16 september 15:39
Det största skalvet de senaste tio åren inträffade den 15 september 2014 söder om Lillhärdal i sydligaste Jämtland och hade magnitud 4,1.

Andreas13 (Lidköping)
16 september 12:17
Från 19 till 9 grader. Om fronten hade kommit på dagen hade det varit större chans för åska då?

glocken (Partille)
15 september 09:48
volvolotten: Det kommer nog tidigare än så. Såg även varningen om att det kunde komma 35-50 mm. Då slipper jag vattna buskarna.

volvolotten (Göteborg)
15 september 08:55
Enligt SMHI ska det komma 32,9 mm regn här i Gbg imorgon...

rolfis (Luleå)
15 september 04:16
Dagarna blir kortare och nätterna längre men än finns det utrymme för sensommarvärme.

fredrik (Skattlösberg)
14 september 16:44
Rolfis. Alla våra tankar går till övertorneå idag. Styrkekramar och handhjärtan😉

rolfis (Luleå)
14 september 13:12
Här vräker säsongens första snö ner i Övertorneå Länk>>

[ Visa fler inlägg ]