boelving (Motala)
24 juni 20:44
Värme, värme och sol. Många vill vist ha det men personligen mår jag INTE bra av den här värme.

boelving (Motala)
24 juni 20:40
Qwe

Qwe (Borlänge)
24 juni 19:32
Idag 6 månader till julafton , hörligt!😃👍🏻

Wittlock (Mörlunda)
24 juni 18:58
Vad tror ni blir det åska i Kalmar län ?

Wittlock (Mörlunda)
24 juni 18:58
Vad tror ni blir det åska i Kalmar län ?

Wittlock (Mörlunda)
24 juni 18:57
Glad midsommar alla

SharkBite (Västerås)
24 juni 18:46

ragingskies (Norrköping)
24 juni 17:21
Hoppas du får en trevlig midsommar Streams.

Streams (Örebro)
24 juni 17:06
Tänkte du att du var rolig där eller? Du är ett skämt raginskies en dåre

ragingskies (Norrköping)
24 juni 16:54
Hej Streams. Tänkte bara höra om du glömt ta din medicin igen.

Streams (Örebro)
24 juni 15:56
Värmerekordet från 1947 i juni står sig än IDAG 2021, det om något är anmärkningsvärt

Streams (Örebro)
24 juni 15:53
Nej det syns inga +30 på g IGEN och vadå igen vi har haft 1 dag max med 30 grader hittils i juni, ingen anmärkningsvärd juni oavsett vad raginskies eller andra alarmister säger

Tk (Brickebacken)
24 juni 13:45
raging så blire liksom 0.2mm istället

ragingskies (Norrköping)
24 juni 13:18
Risk för stora regnmängder här i natt enligt SMHI. Upp mot 35 mm lokalt. Intressant.

Tk (Brickebacken)
24 juni 12:44
ny*

Tk (Brickebacken)
24 juni 12:44
nu 30 graders värmebölja ser ut att vara på g igen nästa vecka

Lindholm1982 (Katrineholm)
24 juni 12:28
Oj oj oj Vilket åskväder över Polen. Det ovädret skulle vi haft hit istället. Glad midsommar alla åsk fantaster och åsk rädda!

rolfis (Luleå)
24 juni 07:08
Ser ut att bli en solig fin dag?

Tk (Brickebacken)
23 juni 18:32
en supercell som bildat lågtryckspunkt och nu börjat circkulera hellt ihållet hos finland

ragingskies (Norrköping)
23 juni 17:17
Ja, eller hur Jaaastin Taivaanpallo har nog fullt upp idag. Lär nog dyka upp många klipp från Finland

tiv (Tofta-Varberg)
23 juni 16:43
Det ser nästan ut som det är på väg å utvecklas en mesocyklon i det finska åskvädret

rolfis (Luleå)
23 juni 16:10
Länk>>

MarieH (Stockholm, Lidingö)
23 juni 15:54
Vetej; Prova ta bort s:et i https, kan funka!

vetej (Floda)
23 juni 15:52
Förlåt jag får inte den till länk.

Ask (Dyvik)
23 juni 14:26
JH73, håller med dig. Har också varit med om otroligt obehagliga situationer, blixt bränner ner morföräldrars sommarstuga, samt träffar deras granne när han står och diskar, varpå han flyger 3 meter bakåt i rummet av smällen. Han klarade sig dock ändå. Blixten slagit ner i hus i bostadsrättsförening, alla kontakter flög ur väggarna samt att allas TV-apparater på den gatan gick sönder....

Jaaastin (Huddinge)
23 juni 13:44
Imponerande videor ragingskies. Man tror nästan det är från Tornado Alley eller nere på kontinenten, inte från Finland

Jaaastin (Huddinge)
23 juni 13:41
Snyggt Bow Echo som drar in över den finska huvudstaden nu

rolfis (Luleå)
23 juni 12:42
Skulle vara intressant och få statistik för åska säg dom senaste 10 åren i Finland?

ragingskies (Norrköping)
23 juni 12:17
Finsk stormjägare: Länk>>

ragingskies (Norrköping)
23 juni 11:58
Länk>>

ragingskies (Norrköping)
23 juni 11:56
Kraftiga åskstormar har dragit fram över Finand: Länk>>

roggmaister77 (Flen)
23 juni 09:59
Behaglig luft ute nu

Jh73 (Fjälkinge)
23 juni 09:27
Läst gårdagens inlägg o åskrädsla. Är lite sent på inlägg till den diskussionen här men åskrädsla förstår jag till 100 %. Slog i vårt hus när jag var typ 11. Har ALDRIG varit med om ett sånt oväder. Det blixtrade konstant i 1.5 timme. Dånade så rutorna skallrade. Blåste storm, vräkte ner regn/hagel horisontellt. Och en blixt slog ner i vårt hus. Ljudet och lukten av det glömmer jag aldrig. Blev otroligt rädd (mest rädd för blixtnedslag )efter det. Men de senaste åren har jag insett att kunskap är makt - så har läst, kollat videos och hållt mig uppdaterad om åskprognoser. Har stenkoll på det när det kommer här Det har hjälpt mig och nu kan jag tom uppskatta kraften och skådespelet. Men har enorm respekt för det, tycker att det borde alla ha.

ragingskies (Norrköping)
23 juni 02:59
Danmark har fått lite åska i jämförelse senaste åren. Kom ihåg för typ 10 år sedan som ett exempel, då kom många tråg och fronter in därifrån och vandrade vidare in mot västkusten. De flesta vädren dog en bit in mot Halland och västra Götaland, en del orkade in mot Småland.

Evaerixon (Värmdö)
23 juni 00:13
Har det inte varit ovanligt mycket åska senaste dagarna eller är det bara jag som förträngt från förra året. Ser ut att hålla i sig veckan ut. Åska & regn på midsommar de hör väl ifs inte till ovanligheten

ragingskies (Norrköping)
23 juni 00:07
Gotland kan nog få lite action inatt om det övelever.

ragingskies (Norrköping)
22 juni 23:56
Åskceller börjar dra upp från SÖ Östersjön. Faktiskt just nu en svag rörelse åt NV. Får se vad det blir av det.

Evaerixon (Värmdö)
22 juni 23:39
Jag vaknade 8 år gammal av ett övertänt hus. Familjen klarade sig oskadda men huset brann ned. Så de har satt sina spår. Är inte rädd för åskan i sig men att blixten skall orsaka en brand. När väl kraftig åska rullar in så är man rätt liten. Jag föredrar nästan frontåska för då kommer den med besked å sen när de är över är de över. Istället för enstaka knallar då och då. Men som åskan i Finland idag då hade jag nog tuppat

rolfis (Luleå)
22 juni 23:32
Skulle nog vilja säga att den som inte är rädd för åskan har nog inte varit riktigt nära när den slår ner. Själv skulle jag vilja säga att jag blev då fasligt rädd när åskan slog av en flaggstång bakom ryggen på mig....vilken smäll med andra ord.

Tk (Brickebacken)
22 juni 22:21
Man kan ju försöka kämpa emot åskrädslan genom att liksom kolla när åskan kommer o se blixtar från håll o sånt. Åskrädla inget man ska känna sig skämd för, nejdå . Här ska man känna sig trygg o hålla kolla på väder prognoser o ha det skoj och förhoppningsvis också humör i chatten

idaaas (Haninge)
22 juni 21:33
Fredrik; Jag tycker inte att någon är klumpig eller uttrycker sig dumt. Förutsatt att man inte säger något elakt till oss rädda vilket jag heller inte upplevt. Uppskattar att man kan få svar på sina frågor och det i sig kan vara lugnande. Jag tycker att detta är en jättebra hemsida, både för de som älskar åska och för oss som skyr den. Har aldrig känt mig förminskad för att jag är rädd, snarare tvärtom, att ni fantaster ofta försöker hjälpa en. Det är svårt när skräcken sätter in att tänka logiskt. Hade oturen (för min del) idag att åskan hittade till Haninge, men tacksam är jag över att det inte gick rätt över oss. Då blev det lättare att handskas med.

JESS (Sundsvall)
22 juni 21:20
Hej. 👋 Jag tycker inte att det uttrycks klumpigt från nån av er. Jag är ju en sån där person som mår allra bäst och känner mig trygg när den fina blåa texten syns 🤗. Sidan är mycket till hjälp och har varit under lång tid, Så åter igen stort Tack till alla er som uppdaterar - svarar på frågor osv! Glad Midsommar 🌷

fredrik (Skattlösberg)
22 juni 21:08
Nja... att det skulle vara klumigt,att uttala sej positivt om åska på en vädersida med åskinriktning är väl inget jag kan hålla med om. Men jag kan förstå vad du menar. Man kan ju liksom inte ge sej in på t.ex en sida för veteranbilar,och säja att dom utrycker sej klumpigt,bara för att dom gillar att köra gamla bilar. Men som sagt,fobier är ju inget man direkt väljer att få. Det kan ju begränsa livskvalitén rejält för somliga. Personerna med åskfobi på denna sida,tror jag främst söker information och fakta,så dom kanske kan känna sej tryggare. Det är förståss inget jag har nån som helst aning om egentligen,men jag gissar på det. Och varför inte? Det är väl bara bra att vi kan få en inblick,och kanske kan lugna en och annan person som har fobi. Skulle vara intressant att höra hur personerna med fobi för åska,uppfattar oss åsknördar på denna sida. Är sidan till hjälp för er? Uppfattar ni att vi beter oss klumpigt? Nått annat?

Evaerixon (Värmdö)
22 juni 20:54
Jag är väldigt tacksam för denna sida. Åskar det så är det inget jag kan göra åt saken. Men tack vare alla fantastiska människor här som rapporterar in prognoser så kan jag hålla min rädsla i schakt så jag alltid vet vad som händer. Är nog tappa kontrollen som är de läskiga.

Fred021 (Västerås)
22 juni 20:39
Jag har nog missuppfattat syftet med denna sida. Jag trodde det var ett forum för väderintresserade som b.la hoppas på åska. Själv blir jag mestadels besviken då "åskrisken" är låg. Jag har full respekt för de som har en rädsla för åskan. Men säg inte att det är klumpigt att uttrycka att man önskar åska. Precis som jag inte tycker det är klumpigt av dem som säger "yes ingen åska idag"

Jaaastin (Huddinge)
22 juni 20:09
Jag vet inte om det är lugnande att höra, ni är säkert väl medvetna redan. Men det sker i snitt ett dödsfall av blixten per år i Sverige. 1 av 100 000 blixtnedslag. Betydligt farligare att köra bil, eller vistas i trafiken över huvud taget.

Jaaastin (Huddinge)
22 juni 20:04
Naturligtvis ska man inte förminska fobi och rädsla för åska, det är nog ingen här som har det för avsikt. Åska och väder generellt är dock också ett intresse för somliga, hur konstigt det än kan tyckas vara.

BeCautious (Västerås)
22 juni 19:45
Fobier är ett alvarligt problem, såväl rädsla för åskan och dess egenskaper, som för det den kan orsaka till exempel skogsbränder och när det gäller skogsbränder är det vist att vara försiktig. Det är många här i Sverige som använder denna sida som förlorat nära och kära eller egendom på grund av skogsbränder och åska, så jag tycker det är klumpigt att skriva om åska som om det vore något bra, t.ex. att skriva "vilket antiklimax,blev missunnad åska". Blir det ingen åska är det ju faktiskt goda nyheter, ingen risk för skador på person eller egendom.

Evaerixon (Värmdö)
22 juni 19:00
Idaaas: har provat de mesta allt från hypnos, kbt, knackning & roliga piller & inget har hjälpt. Man får trösta sig med att förra året hade regionen drygt 60 åskdagar. Då åskar de iaf inte de andra 300. Ja jag hoppas det är över nu. Har varit i nacka forum sen 6 i morse, vill hem nu. Ogillar dock att inte veta hur natten kommer bli.

idaaas (Haninge)
22 juni 18:52
Jäklar, det dundrade på en del här.. Eller ja, åtminstone för en som är åskrädd. Eva; Jag har tyvärr inga bra tips då det inte är mycket som har bitit på min rädsla.. Men det kändes iaf lite bättre med en snäll granne som kom och tröstade och bjöd på glass och distraktion 🥰 Men nu borde fronten vara förbi va?

MarieH (Stockholm, Lidingö)
22 juni 17:45
Nu kommer det åska

SharkBite (Västerås)
22 juni 17:33
Haha sinnes vad åska de är i Finland

Evaerixon (Värmdö)
22 juni 17:29
Alltså de här med åskrädsla hur blir man av med den. Jag sitter i bilen 2 våningar under marken i ett parkeringsgarage på ett köpcenter. Borde känna mig rätt säker men inte.. kanske måste bygga mig ett skyddsrum. Kanske kan få Statligtstöd för det

MarieH (Stockholm, Lidingö)
22 juni 16:44
Evaerixon jag ångrar mig nog, har bara hört 1 muller 😂

Evaerixon (Värmdö)
22 juni 16:39
MarieH ja du skulle väl ta kvällen & natten

MarieH (Stockholm, Lidingö)
22 juni 16:34
Evaerixon: tackar, nu mullrar det på avstånd, och det börjar blåsa upp får se hur mycket som kommer över ön?

MarieH (Stockholm, Lidingö)
22 juni 16:22
Evaerixon; skicka hit åskan så kan du åka hem! Här hos mig är det stendött och sol🤔

Snlaze (Öland)
22 juni 16:08
30g nu.

Evaerixon (Värmdö)
22 juni 16:07
Nu började det att åska hemma hos mig. Tur att man inte är hemma

SharkBite (Västerås)
22 juni 15:57
Märks att kallfronten drar över här nu, börjar blåsa utav helvete

[ Visa fler inlägg ]