.:: Just nu
Online: 6 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


25 september 2013 22:43
Säsongens första snö och halka!

Redan i går tisdag föll säsongens första snöflingor över norra Dalarna, närmare bestämt i trakterna kring Grövelsjön. Det är kall luft som har tagit greppet över hela landet och nattetid är det minusgrader på de allra flesta håll. Natten till onsdagen fick Börtnan i Jämtland -7,4 grader, säsongens hittills lägsta notering. Ända ner i Småland var det nästan 5 grader kallt.

Under torsdag morgon närmar sig mildluft österifrån mot Tornedalen och norra Norrland och i framkanten kan det bli i form av snö eller blötsnö och därmed skapa sliriga och moddiga vägbanor under morgontimmarna, innan det snabbt slår över i duggregn på förmiddagen. Möjligen inslag av underkylt regn vilket kan i sig skapa halka.

På de allra flesta håll i landet blir det en solig torsdag, dock kan någon skur uppträda på västkusten och på sydkusten. Temperaturer dagtid från 10 grader i Götaland till 3-8 i Svealand. I Norrland ca 5 grader utmed kusten och i inlandet samt fjälltrakter nollgradigt eller någon plusgrad.

Risk för halka

I och med de kalla nätterna finns det risk för frosthalka på vägarna. Det gäller främst på broar, i närheten av vattendrag samt under viadukter. Ta det försiktigt - halkan kan vara svår att se!

Vintertemperaturer

Just nu råder vintertemperaturer i Lapplandsfjällen. Fem dygn i sträck med vintertemperaturer räknas som meteorologisk vinter. Vintern kommer normalt sätt hit någon dryg vecka in i oktober.

(Arkivbild)

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter