.:: Just nu
Online: 2 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partners







NYHETER FRÅN EWP


20 april 2014 23:10
Högtrycket är här för att stanna!

Vi har precis avnjutit ytterligare en fin dag med strålande sol på många håll. Det har också varit gott om värme. Gårdagens +20 grader misstänkte vi skulle slås redan idag, på påskdagen, och det visade sig stämma. Hela +22,3 grader noterade Eftra-Broen i Halland vilket är säsongens hittills högsta temperatur. På många andra håll i sydvästra Götaland var det omkring 20-21 plusgrader; sommartemperaturer med andra ord! Eklången i Södermanland fick Svealands högsta temperatur med +19,5 grader. För Norrlands del var det Sveg som kammade hem priset med +15,8 grader.

En hel vecka med högtryck

Den kommande veckan kommer att domineras av högtryck, vilket kommer att glädja många påsklovsfirare! De enda undantagen vi kan se är södra Götaland och norra Norrland. Här kommer det att bli en del moln under måndag och tisdag med lätt nederbörd. Men utöver detta ser det faktiskt ut att bli mestadels solsken, hela vägen framemot söndagen. Detta alltså tack vare ett stabilt högtryck som ligger helt stilla över Sverige.

Något svalare på dagarna - kalla nätter!

Vi kommer troligen inte få lika varmt som vi har haft tidigare under påskhelgen. Under veckan kommer det att handla om dagstemperaturer på 13-18 grader i Götaland och Svealand, och mellan 0-12 plusgrader i norr.

Observera att nätterna kommer att vara kyliga med frost långt ner i landet! Tidvis kommer det att vara minusgrader ända ner över Smålandstrakten. Detta beroende på svaga vindar och klart väder.

Valborg och Första maj

Vädret hit fram är väldigt osäkert, men troligen får vi fortsatt högtrycksbetonat väder även om det kommer att bli lite kallare som det ser ut. Följ vidare prognoser på EWP.

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):




Fler nyheter