.:: Just nu
Online: 29 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 augusti 2014 12:35
Svåra översvämningar i Halland! - Uppdaterat 4

Untitled document

Uppdaterat 20/8 Kl. 06:38: -Nya bekymmer med stora regnmängder!

Mer regn har fallit under natten och läget är fortsatt ansträngt i Halland och även i Bohuslän har ett kraftigare åskoväder natten mot onsdag skapat problem för vägnätet kring Munkedal och järnvägen på Västkustbanan

Tidigare Kl 22:37:

En länk till Halmstad kommuns hemsida för samhällsinformation HÄR

Tidigare Kl. 20:20:

Översvämningarna såg under ett tag ut att mattas av under tisdagen. Men nya regn har förvärrat situationen igen. Två ställverk slogs ut som sagts tidigare. Samhället Getinge i Halmstads Kommun är värst drabbat. Men även andra samhällen som Kvibille och Slöinge är hårt ansatta av vattenmassorna från Nissan med biflöden. Massor av bostäder har eller riskerar översvämmas. Man försöker därför att bygga vallar för att försöka stoppa vattnet.

Förskolor tvingas nu stänga beroende på allt vatten och delvis strömbortfall sedan de båda ställverken slagits ut. Dock så lär ett av dessa ha kommit igång igen. Man talar dock om katastrofläge för Getinge!

Då det befaras mer regn och upp emot ytterligare 40 -60 mm i det redan hårt drabbade området, så ligger en Nivå 3 varning ute vilket innebär risk för extremt höga flöden, i främst Nissan med biflöden. Men även Ätran och Viskan samt Lagan har förhöjda nivåer av allt regnande.

Även i Göteborgsområdet så har stora mängder regn fallit i bl.a. Lerum och Hjällbo. Vädret fortsätter tyvärr att vara ostadigt i berörda områden med risk för kraftiga regnskurar med inslag av åska.

EWP följer upp situationen och uppdaterar vid behov.

Länk till Hallandsposten

Länk till Göteborgsposten

 

Tidigare 15:10:

Översvämningarna tar sig allt groteskare former i samhällena Getinge och Kvibille där 2 ställverk slagits ut och gjort dessa strömlösa. Företag har fått stänga ned liksom förskolor  m.m. Det har börjat att regna igen... En Nivå 3 varning för extremt högaflöden ligger ute sedan lunchtid, främst för Nissan.

Mer information följer...

 

Tidigare: I mellersta Halland har sanhället Getinge drabbats hårt av översvämningar då Suseån svämmat över sina breddar efter all nederbörd. Flera fastigheter står under vatten och man fruktar nya regn.

Ewp följer upp och mer information kommer om detta tisdag kväll.

Skribent: S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter