.:: Just nu
Online: 13 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partners







NYHETER FRÅN EWP


13 september 2014 20:08
Sverige bytte den borgerliga Alliansen mot rött & grönt!

Untitled document

Uppaterat 15/9 Kl. 06.25:

Efter 8 år av borgerlig regering så stod det klart natten mot måndag att stafettpinnen nu lämnats över till de socialistiska partierna med Socialdemokraterna i spetsen. Även Sverigedemokraterna gick starkt framåt och deras roll som "vågmästar-parti" har därmed stärkts. Vad allt detta innebär för Sveriges framtid återstår nu att se.

Tidigare: Värna om demokratin och dina rättigheter! - Gå och rösta!

En solig och fin valdag väntas i stora delar av landet! Molnen och regnet med åska drar bort från sydligaste Skåne under loppat av söndagen.

EWP är en populär vädersajt med huvudinriktning på vårt klimat och väder.  Men även en "folkbildande sida" emellanåt. För i bas och botten så ligger demokratin i grunden för existensen av en sida som denna. Detta har nämnts tidigare och tål att upprepas med jämna mellanrum. Så sent som 11 september så skedde detta. Nu är det "dags" igen!

Söndag 14 september 2014 är som bekant den s.k. valsöndagen och det är dags att går och lämna sin röst. Många av er kanske redan har förtidsröstat. Men många har också dragit sig att rösta till just valsöndagen. Alla myndiga personer har fått en kallelse till valurnorna samtidigt som mängde av massutskick säkert fyllt era brevlådor...

Att rösta är en medborgerlig förmån men även en plikt för demokratin!

Att rösta är viktigt och det är inte lätt att veta vad man vill rösta på och det finns som det heter alltid "något bra ur varje parti". Hur och vem ni ska rösta på kommer vi på EWP inte att bry oss om. Men det är viktigt att rösta och så kallade "soffliggare" är inget bra. Dessa gynnar kanske ett parti som definitivt inte skulle komma till makten. Så det är alltså ytterst viktigt att lägga sin röst och den kan även vara blank. Du prickas av i röstlängden som aktivt röstande eller icke röstande om du uteblir.

I diktaturer finns ingen röstning...

Vi ser med oro på en omvärld som blir allt mer våldsam som t.ex.  i Syrien eller nu senast i Ukraina. I dessa länder råder diktatur eller en svag och / eller korrumperad "demokrati". Detta lämnar fältet fritt för rena krigshandlingar som därmed har gett enorma flyktingströmmar till bl.a. vårt land.

Visst vill vi har demokrati  även i fortsättningen...

Enbart i en demokrati så kan sajter som t.ex. EWP verka fritt utan andras inblandning och styrning av makten. Låt oss behålla denna förmån och lägg din röst på valsöndagen.

Litet fakta om Riksdagsvalet 2014 - Länk

Med vänlig hälsning - EWP-teamet

 

Skribent: S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):




Fler nyheter