.:: Just nu
Online: 12 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


10 oktober 2017 08:14
NU GÅR EWP:S SISTA REGIONER PÅ VINTERUPPEHÅLL!

Redan tidigt i september så stängde de flesta regionerna för säsongen efter en minst sagt medioker sommar. Åskvädren var få vilket uppskattades av alla som är rädda för desamma. Medan många andra som gillar denna typen av väder fick se sig "blåsta" på detta.

Nu stänger även regionerna västra och östra Götaland för säsongen!

Oavsett vilket så är det dags att stänga även de sista återstående regionerna västra och östra Götaland. Det sker söndag 15 oktober. Den kommande tiden så ser åskrisken så gott som obefintlig ut. Orsaken är naturlig då vi under 2017 tycks ha en klassisk höst med enbart lågtryck och en del regn.

Grundvattennivåerna börjar nu återställas på de flesta håll!

Glädjande nog så verkar nu grundvattennivåerna så smått återställas på de flesta områden som haft dåligt med nederbörd det senaste året. Östra Sverige inklusive Öland och Gotland verkar nu få en hel del välbehövlig nederbörd. Förhoppningsvis så väntas mer av den våta varan, för det behövs mycket till. Man hoppas även på en hel del snö vilket det varit rejäl brist på i södra och mellersta Sverige.

Kall vinter 2017-2018 ???

Denna frågan blir lika aktuell vid den här tiden. Som vanligt så går väderinstitut ut med tippade långtidsprognoser. Tyvärr så slår dessa sällan in som de ska. Men tecken ska peka på att det skulle kunna bli en något kallare vinter än de senaste som varit mycket milda. Man får nog ta detta med en rejäl nypa salt. Det återstår att se hur det blir med den saken...

EWP bevakar väderläget året runt!

Som vanligt så har EWP koll på väderläget även vintertid och utfärdar varningar och även extra åskriskprognoser i vanlig ordning.  1:a maj 2018 så öppnar alla EWP:s regioner på nytt för reguljära åskriskprognoser.

Med hopp om ett trevligt vinterhalvår önskar EWP-Teamet!

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter