.:: Just nu
Online: 8 | Inloggade: 32


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


25 december 2017 16:51
Storm i Bohuslän och snökaos i norra Svealand! UPPDATERAT 2!

Medan de flesta av oss försöker hitta julefriden så tycks vädret inte ha samma ambitioner. Istället så måste vi tyvärr lägga ut nya vädervarningar och detta "lagom" till att en del av jultrafiken vänder hemåt igen! Annandagen är en mycket stor resdag varför det extra viktigt att ta hänsyn till vädersituationen om du måste ut och köra.

Följande varningar gäller (UPPDATERAT 2017-12-26 kl. 06.11):

En Nivå 2-varning för Mycket stora snömängder i kombination med blåst i norra Dalarnas län och södra Jämtlands län.

En Nivå 1-varning för Stora snömängder i Västernorrlands län, norra Gävleborgs län och norra Värmlands län.

En Nivå 1-varning för Ishalka i södra Värmlands län, södra Dalarnas län och södra Gävleborgs län.

En Nivå 1-varning för Mycket hårda vindbyar i sydvästra Värmlands län. (Tillagd 2017-12-26 kl. 13.30)

En Nivå 2-varning för Stormbyar i norra Bohuslän.

Busväder och åter busväder...

Ett nederbördsområde tar sig in över landet under Annandagen (tisdagen) och det kan på sina håll komma riktigt stora mängder. Mest ser det ut att falla i norra Dalarna, Härjedalen och södra Jämtlands län med drygt 30-40 cm. Mot natten till onsdag även i kombination med en hård byvind vilket kan driva igen vägarna. Något mindre mängder faller i norra Värmland, norra Gävleborgs län samt i Västernorrland. 

I södra Värmland, södra Dalarna och södra Gävleborgs län kan regn under tisdagen falla på kalla vägbanor vilket leder till ishalka.

I norra Bohuslän varnar vi istället för stormbyar, som kan innebära nedfallande grenar och knäckta träd, strömlöshet och andra besvär. Förare av vindkänsliga fordon uppmanas att överväga sin körning i detta besvärliga väder. Kulmen på vinden nås tidigt på tisdagskvällen innan den successivt avtar. Även sydvästra Värmland lär känna av vinden och vi har lagt ut en varning för mycket hårda vindbyar, 21-24 m/s, även här. Ja, en och annan stormby är inte helt omöjligt även här!

Mycket höga flöden i Halland och Skåne...

De enorma regnmängderna som kommit under julen har dessutom skapat mycket höga flöden i åar och mindre vattendrag. Detta varnar vi på EWP ej längre för men det kan ändå vara värt att ha i åtanke.

Ta mycket god tid på er när ni ska köra hem!

En mycket stor resdag är att vänta. I och med det rådande väderläget så ber vi dig i norra Svealand och södra Norrland att köra mycket försiktigt, ta avstånd och planera din körning. Ta gärna med någon varm dryck, något att äta och gärna en snöspade ifall du skulle bli ståendes en längre tid. Räkna med mycket längre restid än normalt. 

EWP följer upp väderläget så håll er uppdaterade! God fortsättning!

 

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter