.:: Just nu
Online: 17 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


22 januari 2018 18:53
Jordskalv i Falköping - Nu blir det mildare!

Under måndagen så uppmättes ett litet jordskalv i trakterna kring Falköping som ligger i Västra Götaland. Skalvet som uppmätte cirka 2,5 på Richterskalan var ovanligt starkt för att vara i Sverige. Dock så är jordskalv inte helt ovanliga utan förekommer lite då och då, här och var i landet. Skalvet inträffade klockan 14.46 på måndagseftermiddagen.

Länk till Göteborgsposten om skalvet: HÄR

Nu blir det rejält mildare!

Under ett par veckors tid har nästan hela Sverige utom Skåne och kustbanden i södra Sverige kunnat njuta av vintern. Dock så nådde vintern till åsarna även i Skåne. Men nu är det slut för denna gången, då det vankas ett rejält omslag till mildväder. Mildluften ser ut att nå högt upp i landet och det är inte helt uteslutet att det möjligen kan bli över 10 grader varmt en kort period i Skåne och på västkusten. Detta är inte helt ovanligt men ändå anmärkningsvärt.

Ännu "höst" i sydligaste och västra Sverige!

På västkusten och delar av Skåne råder vintertemperaturer i skrivande stund men det är ännu ej klassificerat som vinter. Längst ned i söder och i kustbanden gäller fortfarande ren "höst" dessutom. För att vinter ska råda så måste dygnsmedeltemperaturen vara 0 grader eller lägre minst 5 dygn i följd. Detta har ännu ej inträffat i delar av södra Sverige. I områden där vintern ännu ej infallit så råder alltså fortfarande "höst" som sedan automatiskt övergår i vår efter den 20 februari. Detta har inträffat tidigare år och nu ökar snabbt risken / chansen för de områden som ännu ej fått vinter i år.

Rejält milt och kanske risk för stormbyar i Bohuslän!

Under de kommande dagarna så slår vädret om och det ser ut att bli milt ett bra tag framöver. Senare framemot mitten av vecka 04 så finns även risk för stormbyar i främst Bohuslän. Vid sådana lägen så finns även möjligen risk / chans till någon enstaka åskknall. Detta kommer givetvis EWP hålla koll på. Vän av ordning, däribland undertecknad tycker väderläget är bedrövligt. Grått, milt, regnigt och blåsigt när den normalt kallaste perioden under vintern borde infalla. Skarven januari - februari brukar annars anses om den kallaste under vintern. Men inte vintern 2018.

Länk till SMHI:s aktuella årstidskarta HÄR

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter