.:: Just nu
Online: 8 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


22 mars 2018 10:16
Sommartiden infaller söndag 25 mars!

Det är knappt en vecka till påsk och förra året så var påsken sen och inföll i mitten av april. I år så är påsken tidig och infaller den 31 mars då även fullmånen infaller på påskafton. Orsaken till detta är att påsken alltid infaller första söndagen efter första fullmåne, efter vårdagjämningen. Därför så är påsken en rörlig högtid. ( Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen) Tiden för omställning av klockorna är dock samma för varje år, d.v.s. sista söndagen i mars. 


Fortsatt rätt kylslaget väder i omgångar...
Trots att vårdagjämningen har passerats så vill inte våren infinna sig alls på det sätt som många nu önskar sig. Tvärtom så återvänder kylan under påskveckan som därmed blir kall i stora delar av landet tyvärr. Men detta kanske är till stor glädje för många som vill åka skidor i påsk. Även de som gillar skridskor på naturis eller varför inte isfiske har goda chanser att göra detta långt ned i södra Sverige.

Men för alla som vill ha vår får snällt vänta till andra halvan av april, då temperaturer på över 10 grader börjar att visa sig mer rent allmänt. Därmed så blir påsken, inklusive påskveckan rätt kall som det verkar nu.

Stor lavinfara i fjällen!
Just nu råder "stor lavinfara" i delar av fjällkedjan vilket är en 4:a på den 5-gradiga skalan. Längre söderut råder en 3:a på denna skalan just nu.. Fyran innebär enligt definition: "Mycket farliga förhållanden. Bedöm snötäcket och terrängen noggrant. Var mycket försiktig när du väljer var och hur du åker". Dessutom avråds man att vistas vid och på branter där den allvarligaste lavinfaran råder just nu. Läs hela lavinprognosen här: HÄR

Sommartider Hej, hej!
Natten till söndag 25 mars så ställer vi om klockorna till sommartid. Kl. 02.00 ställer vi FRAM klockan en timme. Vi får då sova en timme mindre, men den "försvunna timman" får vi ju tillbaka i höst igen. Läs mer om sommartiden här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sommartid

EWP:s elfte säsong närmar sig!
Den 1 maj öppnar vi portarna för en ny säsong. Ni ska alla vara hjärtligt välkomna att följa oss även denna sommar! Mer info när det närmar sig.

Skicka gärna in dina vårbilder till veckans bildtävling på Facebook!
Du vet väl om att vi varje vecka tävlar på vår Facebooksida (EWP.se)? Väderbilden är tävligen där du får skicka in bilder och ha chans att vara omslagsbild i en vecka. Det går naturligtvis bra att skicka in vilken bild man vill, bara den är väderrelaterad. Läs mer om tävlingen på Facebooksidan.


Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter