.:: Just nu
Online: 13 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partners







NYHETER FRÃ…N EWP


17 juli 2018 12:43
Åskan har klingat av för kvällen

Uppdaterat 21.14: Den kraftiga åskan som under eftermiddagen och tidiga kvällen främst berörde Blekinge, norra Skåne, Småland och delar av Västergötland har nu klingat av. Därför är åskrisken nu sänkt och varningarna är bortplockade.

Vidare uppdateringar följer...


Uppdaterat 14.46: Åskan fortsätter att breda ut sig och intensifieras i trakterna av södra Småland och det går mycket fort! Riktningen på detta är svagt nordväst och kommer således att träffa både Halland och Västergötland senare i eftermiddag och tidigt ikväll. Även angränsande områden såsom norra Skåne och södra Jönköpings län kan beröras av detta.

Om det fortsätter att utvecklas i samma tak kan det bli tal om uppgradering av både åskrisk och varningsnivå.

Vi följer detta noga och uppdaterar fortlöpande!


Uppdaterat 13.53: Åskan har nu tagit rejäl fart i delar av Blekinge- och Kronobergs län så därför går vi nu ut med en nivå 1-varning. Varningen innefattar kraftig åska, skyfallsliknande regn, hårda vindbyar och hagel.

Varningen gäller: Blekinge län, Kronobergs län, norra Skåne län, Hallands län, Västra Götalands län (utom kusten). Dessa områden kan komma att utökas beroende på väderutvecklingen!

Håll er uppdaterade på portalsidan samt på vår Facebooksida!


TIDIGARE: 

Under eftermiddagen och kvällen utfärdas ett Riskutfärdande för mycket kraftig åska med skyfallsliknande regn. I den extrema värmen och med den höga daggpunkten kan vi få åskväder som kan bli det kraftigaste på länge. Dessutom har vi vindskjuvning som gör att åskcellerna kan organiseras och bilda s.k. superceller eller MCS (Mesoscale Convective System).

Störst risk för detta ser ut att vara i Halland, västra Götalands län, Kronobergs län, Blekinge län och möjligen Jönköpings län under tisdag eftermiddag och kväll. Eventuellt kan angränsade län beröras.

Drar det igång är det läge för varningsutfärdande. Håll er uppdaterade på EWP!

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):




Fler nyheter