.:: Just nu
Online: 38 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


8 augusti 2018 22:20
ÅSKAN STARTADE MÅNGA BRÄNDER OCH GAV STÖRNINGAR!

Onsdagens band av åskväder skapade kaos och bränder på många håll.  Såväl i Dalarna som i trakterna av Vislanda i Småland startades flera bränder av blixten. Men dessa lär samtliga vara under kontroll tack och lov. Men andra störningar med elförsörjningen och signalfel på järnvägsnätet finns kvar och kommer påverka tågtrafiken under stora delar av torsdagen.

NYTT OVÄDER UNDER UPPSEGLING!

Torsdagen blöir en mellandag när en högtrycksrygg passerar. Men redan under den tidiga fredagen så närmar sig ett nytt djupt lågtryck som kan innehålla kraftiga regn och åskskurar. Men den stora grejen är att det ser ut att bli mycket blåsigt med risk för mycket hårda vindbyar. I Bohuslän och norra Halland kan det dessutom bli storm i vindbyarna. EWP återkommer separat om detta under torsdagen.

Tidigare:

BAND MED MYCKET KRAFTIG ÅSKA ÖVER LANDET!
Onsdagen har utvecklats till en dramatisk dag beträffande åskoväder! Men det var först under den sena eftermiddagen som dramatiken började på allvar. Det var när två stora åskceller bildades över Svealand som sedan utvecklades till stora oväder över Dalarna. Detta område berörde bland annat Ludvika, Borlänge och Falun men fortsatte sedan vidare mot nordost upp över Edsbyn.

Nya celler med kraftig åska över södra Sverige!

Senare under kvällen har nya band med mycket kraftig åska bildats över södra Sverige med början i Skåne. Dessa har dragit vidare in över Småland där de intensifierats kraftigt! Vi har i skrivande stund därför årets högsta åskrisk lagd på EWP! Det är även risk för stora regnmängder!

Se åskrisken HÄR och våra varningar HÄR

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter