.:: Just nu
Online: 37 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


13 augusti 2018 08:01
LÄTTNADER I GRILLFÖRBUDET HAR TRÄTT I KRAFT! - UPPDATERAT!

Untitled document

Uppdaterat Kl. 16.50:

Länsstyrelsen  i SKÅNE lättar på eldningsförbudet. Från och med klockan 16 på måndagen är det återigen tillåtet att grilla på en egen tomt (i SKÅNE). Kravet är att grillen ska stå på ett stativ minst en meter från marken. Även yrkesmässig matlagning över öppen låga blir tillåten, om vissa kriterier uppfylls. Fler Län och kommuner följer efter inom kort och enligt GP så lättas restriktionerna för Västra Götaland klockan 09.00 under tisdagen 14/8!

Allt fler Kommuner och Län ser därmed ut att lätta på grillförbudet vilket säkert gör alla vänner av grillens fröjder överlyckliga. Men det är ännu en hel del restriktioner och engångsgrillar är ännu ej tillåtna på många håll, liksom öppen eld och grillning ute i naturen. För att vara säker på saken så kolla vad som gäller för just ditt Län och din Kommun.

Ett par länkar:  SVT - HÄR,  GP - HÄR

Även länk till Krisinformation Län för Län om vad som gäller HÄR
---------------------------------------------------------------------------
Tidigare:  De senaste dygnens regn har gjort situationen mycket bättre på många håll i landet men inte överallt. Men främst i Skåne, södra Halland, södra delarna av Kronoberg och Kalmar Län har det regnat ordentligt de senaste dygnen.

Grillförbudet väntas lättas på allt fler håll!

Många har nog suktat ordentligt som älskar att grilla. Detta är inte underligt då en av sommarens fröjder är just att grilla och umgås tillsammans. Nu "lagom" till att semestrarna är slut för de flesta så syns en ljusning då det börjar bli tillåtet att grilla på den egna tomten på nytt. Men ännu så gäller grill, eldningsförbud samt förbud mot campingkök ute i skog och mark. Orsaken är att det varit torrt så länge att det fortfarande är stor brandrisk.

När lättar förbuden?

För att svara på detta så måste du själv kolla upp vad som gäller i just DITT län och i DIN kommun! Det hela varierar och i skrivande stund så gäller fortfarande ett TOTALT eldnings och grillförbud på många håll. Men onekligen så börjar det se lite ljusare ut på denna fronten. De olika länsstyrelserna tillsammans med kommuner, landsting och räddningstjänster har nu dagliga sammanträden för att kanske lätta på förbudet. Bästa sättet att veta är att hålla koll genom webben, radio, TV och tidningarna!

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter