.:: Just nu
Online: 41 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


14 augusti 2018 19:52
Motorvägsbro i Italien kollapsade efter blixtnedslag!

En mycket allvarlig och tragisk olycka inträffade under tisdagen när en stor motorvägsbro kollapsade vid den italienska staden Genua. Bron som byggdes år 1967 var mycket dyrbar och komplicerad att uppföra och har fått ständigt underhåll då konstruktionen varit bristfällig.

<<< Den nedrasade motorvägsbron i italienska Genua. - Bild Metro. UK.

Vid raset pågick ett förstärkningsarbete när ett åskoväder drog fram med våldsamma skyfall och sannolikt även svåra byvindar. Men det var ett blixtnedslag som utlöste katastrofen och gjorde att bron gav vika.

Bron som är mycket lång och har såväl industrier, bostadsområden som järnvägar samt vanliga vägar under sig och rasade delvis. Hade hela bron rasat hade katastrofen fått oöverstigliga följder men ändå så kunde vittnen tala om "apokalyptiska scener" när bron kollapsade. Många bilar störtade ned med brodelarna och många befaras har krossats och omkommit under bron.

Morandibron som är dess namn,  knyter samman motorvägarna A10 och A7, stod färdig 1968 och är 1 102 meter lång i provinsen Ligurien. Varför den kollapsat är ännu inte klarlagt, men man tror att det kan ha att göra med dess konstruktion och den kraftiga stormen som rasade i området, skriver Corriere. Det ska även ha pågått underhållsarbete på bron för att stärka fundamenten.

Hittills har ett 30 tal människor omkommit och många är allvarligt skadade. Man befarar att dödssiffran kommer att stiga avsevärt då många verkar saknas efter brokatastrofen. Det är sällsynt att åskan orsakar en sådan stor olycka vid ett enda tillfälle men orsaken är även brons bristfälliga konstruktion som bidrog.

Länk till SVT HÄR

 

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter