.:: Just nu
Online: 19 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


2 september 2018 10:50
Hösten är här! - EWP går mot vintersäsong!

Åsksäsongen börjar lida mot sitt slut efter en sommar som INTE liknar någon annan som skådats tidigare i modern tid. På näthinnan sitter för de flesta det ohejdade soliga vädret vecka ut och vecka in sedan maj.

Men ännu fler av oss refererar nog till de våldsamma skogsbränderna som antog gigantiska och skrämmande dimensioner, särskilt i juli och inledningen av augusti. Åskan fick därför åter en blygsam roll, även sommaren 2018.

Även de tidigare somrarna har åskan märkligt nog varit "återhållsam" då beroende på det rakt motsatta, ostadigt och svalt väder, något vi knappast kan säga att sommaren 2018 kommer att gå till historien som att ha haft precis.

Vinteruppehållet kommer att gälla reguljära prognoser i följande regioner enligt följande tidtabell. Dagliga uppdateringar var tredje dag fram till 15 september. Därefter så går dessa på vinteruppehåll i följande regioner:

Norra Norrland

Södra Norrland

Västra Svealand

Östra Svealand

För de två resterande regionerna  västra  Götaland (VGL) och östra Götaland (ÖGL) så gäller daglig bevakning och uppdatering t.o.m. 30 september.

Från 1 oktober t.o.m. 14 oktober så uppdateras dessa två regionerna var 3:e dag eller vid behov. Vid åskrisk så återgår dock EWP till full uppdatering på region VGL och / eller ÖGL.

Från och med 15 oktober stänger dessa regionerna för säsongen och har vinteruppehåll till 1 maj 2019. Vid åska eller andra oväder så går vi upp på full bevakning i samtliga regioner även vintertid. I vanlig ordning så utfärdas varningar e.t.c. året runt om detta är befogat.

1 maj 2019 så öppnar samtliga regioner åter för en ny säsong.

Trevlig höst! - Önskar EWP-Teamet!

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter