.:: Just nu
Online: 38 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


9 september 2018 08:34
Värna om demokratin och dina rättigheter! - Gå och rösta!

Untitled document

EWP är en populär vädersajt med huvudinriktning på vårt klimat och väder.  Men även en "folkbildande sida" emellanåt. För i bas och botten så ligger demokratin i grunden för existensen av en sida som denna. Detta har nämnts tidigare och tål att upprepas med jämna mellanrum. 

Idag söndag 9 september 2018 är som bekant den s.k. valsöndagen och det är dags att gå och lämna sin röst. Många av er kanske redan har förtidsröstat. Men många har också dragit sig att rösta till just valsöndagen. Alla myndiga personer har fått en kallelse till valurnorna samtidigt som mängder av massutskick säkert fyllt era brevlådor...

Att rösta är en medborgerlig förmån men även en plikt för demokratin!

Att rösta är viktigt och det är inte lätt att veta vad man vill rösta på och det finns som det heter alltid "något bra ur varje parti". Hur och vem ni ska rösta på kommer vi på EWP inte att bry oss om. Men det är viktigt att rösta och så kallade "soffliggare" är inget bra. Dessa gynnar kanske ett parti som definitivt inte skulle komma till makten. Så det är alltså ytterst viktigt att lägga sin röst och den kan även vara blank. Du prickas av i röstlängden som aktivt röstande eller icke röstande om du uteblir.

I diktaturer finns ingen röstning...

Vi ser med oro på en omvärld som blir allt mer våldsam som t.ex.  i Syrien. Tecken på försvagad demokrati syns även i Ungern och i vårt grannland Polen I dessa länder råder diktatur eller en svag och / eller korrumperad "demokrati". Det fasliga Syrienkriget fortsätter ännu. Detta lämnar fältet fritt för rena krigshandlingar som därmed har gett enorma flyktingströmmar till bl.a. vårt land.

Visst vill vi har demokrati  även i fortsättningen...

Enbart i en demokrati så kan sajter som t.ex. EWP verka fritt utan andras inblandning och styrning av makten. Låt oss behålla denna förmån och lägg din röst på valsöndagen. Detta är så oerhört viktigt i en allt oroligare omvärld med Trump i U.S.A. och Brexit som håller på att splittra oss i västvärlden.

Valvädret 2018:

Det blir på många håll en fin valsöndag med solsken. Men på västkusten och kring Göteborg och vidare upp emot Värmland kommer det bli en del regn. Även i den sydöstra delen av regionen kan det vara regnigt, liksom i ett stråk från Sundsvall och vidare mot nordväst upp emot fjällvärlden.

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter