.:: Just nu
Online: 32 | Inloggade: 34


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


11 september 2018 06:36
Massevakuering och hotat ridsports-VM orsakat av orkanen!

Uppdaterat: En massevakuering har dragit igång och folk lämnar nu de områden som hotas av orkanen. Man är rädd för en "trippel-verkan" när översvämningar, höga flodvågor och mycket hårda vindar hotar liv och bebyggelse. Då området även är ett centrum i U.S.A. för grisproduktion så är man orolig för att djuren kan fara illa och att deras gödsel kan spridas okontrollerat till grundvattnet. Man fruktar allvarlig smitta och många andra svåra följder. Ovädret beräknas nu nå land under fredagen.

Nu startar även ridsports-VM i orten Tryon som riskerar ligga i ovädrets bana. Vädertjänsten bevakar noga "Florence" bana och förhoppningsvis så kommer ovädret mest ge en massa regn uppges det...

Länk till AB HÄR

Tidigare: Orkanen "Florence" hotar U.S.A. och North Carolina!

Orkanen Florence ökar i styrka i takt med att den närmar sig den amerikanska östkusten. Under måndagen uppgraderades Florence till en kategori 4-orkan.

 

<<< Bild av "Florence" sedd från rymden.
(Bild NASA)

 

– Det är troligt att Florence kommer att vara en stor och extremt farlig orkan, oavsett dess exakta intensitet, uppger Nationella orkancentret i USA, enligt CNN.

 

Nu har guvernörerna i Virginia, North Carolina och South Carolina utfärdat obligatoriska evakueringsorder för hundratusentals invånare.

 

Evakueringsordern vid kusten i South Carolina gäller från och med klockan 12 på dagen under tisdagen, amerikansk tid.

 

Länk till Aftonbladet där du kan läsa hela artikeln HÄR

 

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter