.:: Just nu
Online: 52 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 september 2018 17:15
VARNING FÖR KRAFTIGA VINDBYAR!

Under natten mot torsdag föreligger en VARNING för HÅRDA VINDBYAR som gäller för norra Bohuslän! Risk för grenar som kan knäckas, kringflygande mindre föremål samt eventuella störningar i el och telekommunikationer. Båtägare bör se över sina förtöjningar! Vindbyar på upp emot 20-25 m / s kan lokalt förekomma, främst utmed kustbanden i det berörda området.

Några blåsiga dygn framöver för sydvästra Sverige!

Efter några riktigt somriga dygn så är det nu dags att ta farväl till den extra "bonus-sommar" vi kunnat njuta av de senaste dygnen. Orsaken är att lågtrycken med såväl regn som mycket hårda vindbyar laddar upp ute i väster.

Temperaturkontraster mellan polar-maritim luft från norra ishavet och Afrikavärme...

Den värmen vi hämtar från nordvästra Afrika och Iberiska halvön som sedan färdats hit upp till oss kommer att knuffas undan av betydligt svalare och även instabilare luft. Detta innebär att vinden nu tilltar med början över norra Bohuslän natten mot torsdag, om än tillfälligt.

Därefter så lugnar det ned sig under själva torsdagen innan ett nybildat lågtryck under loppet av natten mot fredag tar sig in över västkusten. Då kan stora delar av södra Sverige drabbas, främst utmed västkusten från Bohuslän i norr via Halland och ned till Skåne i söder.

Följ oss på EWP - Riskutfärdanden och varningar på gång!

De kommande dygnen kan bli besvärliga men omfattningen är ännu i skrivande stund oklar.
Dock så är en varning för hårda vindbyar utlagd för norra Bohuskusten natten mot torsdag.

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter