.:: Just nu
Online: 42 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


25 december 2018 11:34
Tsunami i Indonesien och Etna har fått utbrott!

Tsunamin, som drog in över stränder i Sundasundet mellan Java och Sumatra i Indonesien före midnatt natten mot söndagen, skadade även över 1 000 människor. Läkare jobbar nu med att vårda dessa samtidigt som hundratals militärer och frivilliga använde maskiner och sina bara händer för att gräva fram eventuella överlevare.   Läkare och medicinskt material har skickats till det värst drabbade området Banten, där många skadade behöver få ben eller hjärnan opererade.

Risk för ännu en tsunami...

De närmaste dagarna kommer den akuta fasen i räddningsarbetet att pågå, men chanserna att hitta överlevande minskar för varje dag. Samtidigt som räddningsarbetet pågår för fullt finns det risk för ännu en tsunami.

– Rekommendationerna är att man inte ska befinna sig på stränderna och hålla sig undan från kusterna ett tag. Det finns risk för en ny tsunami, säger Sutopo Purwo Nugroho, chef för katastrofmyndigheten under en presskonferens, rapporterar BBC.

Läs hela artikeln på SVT HÄR

Vulkanen Etna på Sicilien har fått utbrott!

Etna på Sicilien tillhör Europas mest aktiva och fick ett nytt utbrott under julhelgen och på själva juafton registrerades bortåt 130 skalv i samband med detta. Utbrottet tvingade Catania-flygplatsen att stänga under en stora delar av dagen. Trafiken stoppas på grund av det massiva askmoln som reser sig ur Etna.

Från klockan 20 på julafton skulle trafiken vara igång som vanligt igen från flygplatsen. En och en halv timme senare stängdes den dock igen, meddelar flygplatsen på Twitter. Under några timmar på eftermiddagen kunde fick fyra plan per timme landa innan all trafik stoppades igen. Senast Etna hade ett omfattande utbrott var 1992. Mindre utbrott sker varje år

Källa: SVT, Expressen.

Skribent:


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter