.:: Just nu
Online: 25 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


24 mars 2019 10:51
Viking Sky bogseras in till staden Molde.

Uppdaterat kl. 11.05:


Enligt senaste uppgifter har fartyget Viking Sky fått igång tre av fyra motorer vilket innebär att helikopterinsatsen avbrutits. Istället så ska fartyget påbörjat en bogsering in i hamn till den norska staden Molde som ligger i Romsdal på norska västkusten.


Tidigare: Räddningsinsatserna fortsätter utanför Norges kust.

Det mycket hårda vädret fortsätter vilket innebär att räddningsinsatserna fortsätter från det stora kryssningsfartyget Viking Sky, samtidigt som detta är oerhört komplicerat och går plågsamt långsamt. Orsaken är att helikoptrarna ej kan ta mer än runt 15 personer åt gången. Dessutom så kämpar de mot vädrets makter och periodvis åskar det rejält dessutom.

Bakgrunden är följande.

Under lördag kväll kom kryssningsfartyget Viking Sky i sjönöd nära den norska kusten i samband med ett mycket våldsamt stormlågtryck som fartyget hamnat i. 1 300 personer tvingades evakueras från  kryssningsfartyget utanför den norska västkusten. Hittills har cirka 400 personer räddats varav åtta är förda till sjukhus. Fartyget har drabbats av ett omfattande motorproblem och har skickat ut ett nödmeddelande, rapporterar norska medier. Fem helikoptrar har larmats och åker nu till och från Viking Sky. Strax efter 19-tiden lördag kväll uppger polisen att ytterligare ett fartyg i området skickat ut ett nödanrop. Hur det gått för det fartyget är oklart. Fartyget Viking Sky har däremot fått igång några av motorerna och ligger för ankar. Dessutom så har evakueringen tillfälligt (?) stoppats.

Skräckscener ombord!

Panik utbröt ombord sedan fartyget fick svåra krängningar där inredningen och även delar av innertaket störtade in över de skräckslagna passagerana. Samtliga har sina flytvästar på sig i väntan på räddning och har samlats ombord på speciella återsamlingspunkter.

Bilder och filmklipp från panikscenerna ombord:

Här några länkar till artiklar som även visar filmklipp när inredningen rasar ned, kastas huller om buller och vatten tar sig in på passagerardäck.

Aftonbladet HÄR

SVT HÄR

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter