.:: Just nu
Online: 9 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 mars 2019 20:40
Dags att ställa om klockorna till sommartid ännu en gång!

Sommartider hej, hej!

Natten till söndag 31 mars så ställer vi om klockorna till sommartid. Kl. 02.00 ställer vi FRAM klockan en timme. Vi får då sova en timme mindre, men den "försvunna timman" får vi ju tillbaka i höst igen. Läs även mer om sommartiden här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sommartid

EWP:s tolfte säsong närmar sig!
Den 1 maj öppnar vi portarna för en ny säsong. Ni ska alla vara hjärtligt välkomna att följa oss även denna sommar! Mer info när det närmar sig.


Tidigare: Nu har EU röstat om tidsomställningen!

För lite drygt ett år sedan inföll den förra påskhelgen. I år får vi vänta på påsken ytterligare nästan en månad, till 20 april när det är påskafton. Tiden för omställning av klockorna är dock samma för varje år, d.v.s. sista söndagen i mars. I dag kom dock beskedet att EU-parlamentet har röstat genom förslaget att slopa tidsändringen, men det sker inte i år.

Vi ställer om klockorna för sista gången 2021

I och med dagens EU-besked är det nu upp till varje land att helst under det närmsta året bestämma vilken tidszon man vill tillhöra. Förslaget godtogs i kammaren med 410 ja-röster, 192 nej-röster och 51 nedlagda röster, enligt Dagens Industri.

Förslaget från EU är att de länder som vill behålla en permanent sommartid ska ställa om klockan för sista gången i mars 2021. Omvänt, de som istället vill ha normaltid ska ställa om i oktober 2021 för sista gången. Om EU-missionen anser att tidsplanen inte skulle hålla kan förslaget istället börja gälla år 2022.

För att undvika problem på den inre marknaden vill ledamöterna att EU-ländernas regeringar ska integrera och anpassa besluten om tidsomställningarna. Enligt EU:s schema bör varje land senast i april 2020 bestämt sig vilken tid man vill använda, skriver Svenska Dagbladet.

På söndag ställer vi om klockarna till sommartid

Natten till söndag 31 mars 2019 går vi åter över till sommartid och ställer därmed fram klockorna en timme. Vi får då sova en timme mindre, den timme som vi istället tar tillbaka i höst.

Lavinfara i fjällen!

Just nu råder "betydande lavinfara" i hela fjällkedjan vilket är en 3:a på den 5-gradiga skalan. Det innebär enligt definition: "Farliga förhållanden. Bedöm snötäcket och terrängen noggrant. Var mycket försiktig när du väljer var och hur du åker". Läs hela lavinprognosen här.

I Sørfold i Nordnorge, nära svenska gränsen, omkom tragiskt två personer i en lavin idag. 

EWP:s tolfte säsong närmar sig!

Den 1 maj öppnar vi portarna för en ny högsäsong. Ni ska alla vara hjärtligt välkomna att följa oss även denna sommar! Mer info när det närmar sig.

Earth Hour infaller i år lördagen 30 mars

På lördag den 30 mars kl. 20.30 infaller årets Earth Hour som är en internationell kampanj för att uppmärksamma klimatfrågan, drivet av Världsnaturfonden.

Earth Hour hölls för första gången den 31 mars 2007 i Sydney, Australien, på uppdrag av bland annat Världsnaturfonden. Redan 2008 blev det en global kampanj även om Sverige enbart deltog med en kommun, Örebro. Året därpå deltog Sverige officiellt i kampanjen.

På vilket sätt kommer DU att delta i Earth Hour denna kväll? Kommentera gärna!

Bild: Världsnaturfonden.

Skribent: Simon Enström, S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter