.:: Just nu
Online: 18 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


18 maj 2019 18:15
Uppdaterat (3) om åska och skyfall ikväll och inatt!

Uppdaterat 21.23: Det har bildats åskceller i Västergötland, i trakterna av Göteborg. Vi har därför höjt åskrisken för detta område för kvällen. Samtidigt fortsätter det att åska och regna över Östersjön, på norra Gotland och in mot ostkusten från Västervik i söder till Sörmland i norr. Det finns en viss åskaktivitet, framförallt in mot just Sörmland. Det är inget jättekraftigt, men kan nog upplevas som detta då det åskar tillsammans med skyfallsregn på flera håll.

Regnet och kanske åskan kommer att sprida sig åt nordväst och även beröra Västmanland, Närke senare ikväll och i natt. 

Updaterat 19.57: Nu är en nivå 1-varning utfärdad för Östergötlands län för skyfallsregn med stora mängder på kort tid. Åska kan förekomma, störst risk/chans vid kusten.

Tidigare: Flera impulser av mycket kraftigt regn och åska väntas dra över först och främst Gotland under kvällen och natten och för detta har vi lagt ut en nivå 1-varning. Räkna med lokala översvämningsproblem och kanske även strömavbrott till följd av åskan. 

Det är osäkert hur mycket åska som återstår när impulserna når nordöstra Götaland och östra Svealand till sena kvällen och natten, men räkna med skyfallsliknande regn även här med stora mängder på kort tid. Lokalt kan det säkert handla om 20-30 mm på bara några timmar och kanske mer än så. En nivå 1-varning är utfärdad för Södermanlands län och Stockholms län.

Observera att varningarna kan uppgraderas eller nedgraderas vid behov under kvällen och natten! Håll också koll på åskriskprognoserna för respektive län


Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter