.:: Just nu
Online: 18 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


11 juni 2019 22:52
RISKUTFÄRDANDE - Kraftig åska och skyfall

Nu på sena tisdagskvällen har initiering skett av mycket kraftiga åskceller i Tyskland och västra Polen, ca 700-800 blixtar/minut i dessa oväder. Därför väljer vi nu att direkt höja våra ögonbryn nu när inversionen har brutits och åskan utan några hinder kan utvecklas till stora oväder.

Till skillnad mot igår kväll har detta en riktning nästan rakt norrut och kan således träffa Skåne och övriga södra Götaland under natten och morgontimmarna. Med tanke på hur länge åskan har levt kvar över Östersjön och Baltikum senaste dygnet kanske vi nu har ett läge där cellerna kan ta sig in över fastlandet också. Kom ihåg att det alltid finns en osäkerhet kring hur länge åskan kommer att leva kvar!

Riskutfärdandet gäller alltså natt mot onsdag och onsdag morgon med början i Skåne med möjlig spridning norrut över södra Götaland. Riskutfärdandet gäller kraftig åska, skyfallsregn och hårda vindbyar. Kom ihåg att detta INTE är en regelrätt varning - men kan komma att övergå i en vid ett senare tillfälle.

Vi lär ha anledning att återkomma till detta inom kort.

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter