.:: Just nu
Online: 11 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


27 juni 2019 20:44
Temperaturhändelse - Höga temperaturer på nytt!

Untitled document

Förord: meddelandet här låter som "en dålig repris" men så är icke fallet. Istället så rullar åter en tredagarsperiod in med värme redan från fredagen i sydligaste Sverige, alltså med början i Skåne. Värmen sprider sig sedan norrut fram till söndag då det åter kommer in en front med svalare luft västerifrån.

28/6 - Korrigering: Vi beklagar en felaktig text som smugit sig in i texten här när artikeln gjordes. Den är nu korrigerad.

Under de kommande tre dygnen föreligger möjlighet för höga temperaturer vilket innebär över + 26 grader och mer. Detta gäller för i stort sett HELA Götaland och Svealand.

Under perioden fredag 28/6 t.o.m. söndag 30/6 stiger temperaturen dagtid och kulminerar på söndag med runt +30 grader, möjligen mer, - även för Svealand. Under söndagen närmar sig också en front som möjligen kan innehålla kraftig åska och sveper bort den varma luften på nytt.

Sök skugga, svalka och drick mycket!

Det är extra noga att dricka mycket när det är så här varmt och gärna söka skugga och svalka. En dusch är såväl uppiggande som avkylande! Känsliga personer med sjukdom och äldre bör beakta detta extra noga.

Kvarlämnat barn och hund i en bil...- En styggelse!

Att lämna kvar sitt barn eller sin hund i bilen, även den kortaste stund är direkt livsfarligt eftersom temperaturerna snabbt når farliga nivåer i fordonet. Detta är också straffbart och får under inga omständigheter ske. Inte ens den kortaste stund!

Kraftig åska på nytt?

Onsdag 26/6 blev synnerligen dramatisk med mycket kraftig åska i främst östra och sydöstra delarna av Götaland. Då lade vi också för första gången här på EWP ut en reell trombvarning. En kuslig milstolpe som markerar hur vädret blir allt varmare och mer onormalt.

Vi på EWP-Teamet följer givetvis upp väderläget och kommer med närmare prognoser gällande väderomläggningen som kan innebära lokalt kraftig åska på nytt och var denna hamnar. Om det på nytt föreligger en trombrisk återstår att se men kan ej uteslutas!

Mycket stor brandrisk! - Nu brandrisknivå 5 E!

I sammanhanget så vill vi även flagga för den mycket stora brandrisk som råder i hela GötalandSvealand samt Västerbottens Län, kustlandet och omgivande inland.

Nyss har samma nivå som förekom under den extremt torra sommaren 2018 införts vilket är Nivå 5 E. Följ länk oc läs mer här på SMHI:

Det råder därför eldningsförbud samt restriktioner gällande grillning e.t.c.. Kontrollera därför vilket som gäller just för DIN kommun berörande detta!

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter