.:: Just nu
Online: 37 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


7 augusti 2019 21:00
Utökat Riskutfärdande inför TORSDAGEN - skyfall och åska

Untitled document

Uppdaterat: Riskutfärdandet för lokalt kraftig åska och skyfallsliknabde regn gäller torsdag eftermiddag och kväll vilket har utökats till att omfatta även Hallands Län och Skåne Län

————————————————-

Tidigare:Dagens (onsdag) Riskutfärdande ligger kvar och är fortfarande aktivt för västra Götaland. Detta gäller framtill onsdag kväll och början av natten mot torsdag. Läs onsdagens Riskutfärdande längre ner på portalsidan. 

Även torsdagen ser ut att bjuda på riktigt kraftiga regn- och åskskurar på flera håll. Därför finns nu ett Riskutfärdande för delar av östra Svealand och sydöstra Norrland under eftermiddagen och inledningen av kvällen. Här kan det dra fram skyfallsliknande skurar med kraftig åska. Det kommer dock att vara stora lokala variationer gällande regnmängderna och det är svårt att säga exakt var de kraftigaste skurarna och åskcellerna kommer att framträda. Det kan lokalt bli fråga om översvämningar och sannolikt även avbrott i elnätet vid kraftig åska.

Räkna med skurar och åska på flera andra håll i landet under torsdagen, men inget som ÄNNU inte berörs av ett Riskutfärdande. 


Riskutfärdande torsdag 8/8:

VAR? Stockholms län, Uppsala län, Gävleborgs län och södra Västernorrlands län.

NÄR? Från lunchtid och till inledningen av kvällen. Därefter väntas intensiteten minsta avsevärt.


Notera att ett Riskutfärdande inte är en regelrätt varning, men kan komma att övergå i en. Riskutfärdandets område kan vid behov utökas/nedgraderas.

 

Skribent: Simon Enström & S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter