.:: Just nu
Online: 11 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


27 augusti 2019 22:17
Fortsatt riskutfärdande för kraftig åska och skyfall

Uppdaterat 11.36: Under morgonen och förmiddagen har det legat ett aktivt band med lokalt kraftig åska från Blekinge i söder till området kring Vänern i norr. I skrivandets stund drar även nya portioner med åska in över Skåne och västkusten. Det har kommit in rapporter om flertalet översvämningar till följd av skyfall. Det fortsätter förmodligen att åska större delen av onsdagen, på sina håll kraftigt. 

I morse vid 09-tiden träffades en villa i Gnosjö kommun, Jönköpings län, av ett blixtnedslag. Villan ska ha klarat sig ifrån någon större brandutveckling, men en man som höll i något elektroniskt föremål har förts till sjukhus med okända skador, rapporterar bland annat Sveriges Radio Jönköping.


(Text uppdaterat 10.07) Efter värmeböljan som rått de senaste dagarna så är det dags för ett nytt riskutfärdande!

Risk för mycket kraftiga regn- och åskskurar gäller från midnatt (natt till onsdag) i följande områden: Västra Götalands län, Värmlands län, Hallands län, Skåne län, Blekinge län, Jönköpings län samt Kronobergs län.

Detta innebär Risk för skyfallsliknande regn med minst 10 mm/h. Även lokalt risk för mycket kraftig åska och våldsamma kastvindar i samband med detta. 

Exakt placering på regnet och åskan är jättesvårt att säga, men vi följer läget så mycket vi kan parallellt med våra ordinarie yrken. Riskutfärdandet löper hela onsdagsdygnet för nyss nämnda områden och kan övergå i varningar.

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter