.:: Just nu
Online: 19 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


28 november 2019 06:37
Risk för ett besvärligt väderdygn i södra Sverige!

Untitled document

Efter att hela november  varit extremt mild så slår nu vädret om och det blir betydligt kallare, även för södra Sverige! Detta innebär också att den första snön på allvar nu kommer på tillfälligt besök, även längst ned i Skåne. Två fronter kommer att mötas i höjd med Svealand under slutet av torsdagen medan kall luft från norr pressar på söderut. Nederbörden kommer därför att gå över från regn till snö och röra sig söderut, allt medan temperarturen faller ned på minussidan. Längst ned i Skåne dröjer det till fredag kväll innan detta slår igenom.

Kan bli rejäl halka!

Hittills har halkan lyst med sin frånvaro i södra Sverige men nu sker en markant omläggning. Därför så är det vinterdäck som gäller om man ska bege sig ut i trafiken. Först regn och senare snö med påfrysning innebär den första rejäla vinterhalkan. Dock så lär snömängderna bli störst utmed ostkusten men det handlar som det ser ut ej om några större mängder. Ovana trafikanter varnas!

Vit advent!

Snön lyser upp efter en mycket mörk och trist november och 1:a advent kan bli vackert vit på många håll. Så lite julstämning över det hela är inte otänkbart. Dock så lär sannolikt / kanske Skåne och möjligen även västkusten tyvärr ej få del av denna vita julstämningen. Orsaken är at det milda vädret stannar som längst här och nederbörden då faller mestadels som regn. Se även vår skribent Simons föregående artikel om detta!

Mildare på nytt...

Några dagar håller vintern i för denna gången men i mitten av vecka 49 blir det åter mildare med plusgrader i stora delar av södra Sverige. Bättre ser det längre norrut där vintern nu etablerat sig. Men längre framgent så verkar vintern möjligen kunna återvända till södra Sverige på nytt.

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter