.:: Just nu
Online: 17 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


13 januari 2020 23:22
Riskutfärdande - Stormbyar

Under måndag och tisdag drabbas Brittiska öarna av den kraftiga stormen Brendan. Lågtrycket kommer ligga och snurra här över för att långsamt dra ut mot norska havet och på fredag komma in över norra Sverige, men i en betydligt försvagad form. 

Under tisdagen ser ett tvillinglågtryck ut att beröra Storbritannien och senare även Nordsjön framåt kvällen. Detta kan komma att ge rejält blåsigt väder i Sverige natten mot onsdag och under onsdagsdygnet.

Ett riskutfärdande gäller för Bohuslän, från Göteborg upp till Strömstad, gällande stormbyar på mellan 25-28 m/s natten mot onsdag och onsdag morgon 15/1. Under förmiddagen och inledningen av eftermiddagen kan det även handla om mycket hårda vindbyar, drygt 20 m/s, i delar av sydvästra Svealand och framförallt i området norr/nordost om Vänern. 

Med vindarna förs också under onsdagen extremt mild luft in och vi kan eventuellt få ett nytt januarirekord någonstans i östra Götaland eller östra Svealand. Då ska vi passera +12,4 som uppmättes i Allgunnen den 5 januari 1973.

Håll utkik efter varningsutfärdanden och uppdaterad prognostext under tisdagsdygnet här på EWP!

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter