.:: Just nu
Online: 11 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


16 februari 2020 23:53
En rejält regnig, blåsig och snöig söndag

Söndagen blev en ordentligt blöt och regnig historia. Över 50 mm regn i söder och dessutom riktigt blåsigt. Längre norrut har det snöat och kommit flera decimeter nysnö. Nu natten mot måndag sker en snabb tillfrysning av våta vägar över mellersta Norrland och väglaget kan bli förrädiskt, så kör försiktigt på vägarna!

Enligt de preliminära siffrorna föll mer än 50 mm på flera platser under dygnet. Mest i Borås med 55 mm. De slutgiltiga siffrorna får vi från SMHI under måndagen. Mängder med översvämningar har rapporterats in och flödena i Ätran och Viskan uppår under början av veckan till mycket höga nivåer.

Vinden nådde lokalt stormstyrka utmed kusterna. Mest vid Söderarm, utanför Roslagskusten, med 30,9 m/s. Endast en tiondel från byvinden i Blåhammaren, fjällstationen i Jämtland med 31,0 m/s. I inlandet mycket hårda vindbyar, bland annat 24 m/s i värmländska Sunne, 22 m/s i Eskilstuna och 21 m/s i Kilsbergen i Närke. 

På grund av vinden har mängder med träd och större grenar fallit över vägar och även fordon. Strömavbrott har också rapporterats.

Nya varningar under måndagen

Det blåsiga vädret fortsätter under måndagen med varning för mycket hårda vindbyar, 21-24 m/s, i främst nordvästra Götaland och ett stråk över inre Svealand. Möjligen kan det stundtals vara stormstyrka i byvindarna och även fortsättningsvis orsaka nedfallna träd och strömavbrott.

Se varningskartan här: http://ewp.se/varningar.php

Om inte detta vore nog finns tendenser till ytterligare djupa lågtryck mot helgen. Vi lär få anledning att återkomma om detta!

(Foto: Anton Lindvall, Gnosjö idag söndag)

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter