.:: Just nu
Online: 6 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


9 mars 2021 13:58
Nu ska vi ha koll på ovädret från väster! - Uppdaterat.

Untitled document

Uppdaterat 10/3: Upp emot 20 cm nysnö kan komma på kort tid vilket kan ge svår halka på många håll. Varningar kommer troligtvis att läggas ut inom kort.


Ett oväder som namnsattes av engelska Metoffice för några dagar sedan under namnet "Evert" är på väg mot oss! Ännu är detaljerna oklara men så mycket kan sägas att detta kommer innehålla en hel del snö i stora delar av södra Sverige. I kombination med friska och upp emot hårda vindbyar kan det utvecklas till en regelrätt snöstorm inledningsvis.

"Evert" är en varmfront där mildluft trycker på i bakkanten!
Inledningsvis så interagerar ovädret med den kalla luften och upp emot 15 cm nysnö kan komma att falla ymnigt på kort tid. I kombination med frisk vind som möjligen kan bli hårda eller kanske mycket hårda så vill vi på EWP ta höjd för detta redan nu. Det ska ses som ett RISKUTFÄRDANDE än så länge. Men vi följer upp det hela och lägger ut varningar om detta behövs.

Följande områden omfattas av riskutfärdandet just nu:
Hela Värmlands Län, delar av Västra Götalands Län inklusive Bohuslän, delar av Jönköpings Län, Hela Hallands Län, västra delarna av Kronobergs Län, nordvästra Skåne samt större delen av Blekinge Län.

EWP följer upp väderutvecklingen!

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter