.:: Just nu
Online: 14 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 mars 2021 19:49
Vårdagjämningen är här och den mörka årstiden är över!

Untitled document

Nu så byter vi ut mörkret och kylan för den ljusa och varma årstiden istället! Lördag 20 mars är det vårdagjämning vilket betyder att dag och natt är lika långa oavsett var man befinner sig på jorden. Hos oss infaller vårdagjämningen exakt Kl. 10:37 på förmiddagen.

För oss i höga nord så kan vi nu se fram emot de långa ljusa kvällarna och korta ljusa nätterna. Vi längtar också på allvar efter värmens återkomst som var på visit i slutet av februari.
Men det har varit rätt kylslaget under större delen av mars månad därefter. Men nu ser värmen ut att göra entré i stora delar av landet i främst kommande vecka och även i norr.

Vi fick ju faktiskt till skillnad mot förra vintern 2020 vinter i hela landet och flera nationella isdygn i början av februari. Men som bekant så kom våren med besked under den andra halvan av samma månad. Men då det var vinter i södra Sverige under senare delen av januari månad så får vi faktiskt vara riktigt nöjda. Och i många pister i södra Sverige så går det ännu att åka skidor vilket förstås är kul för alla skidintresserade! Om ett halvår så återvänder mörkret den 22 september då vi har höstdagjämning.

Omställning till sommartid påföljande veckoslut och därefter påsk...

Nu händer mycket den kommande tiden och natten till den 28 mars så ställer vi om klockorna till sommartid från normaltid. Detta återkommer vi till! Därpå så följer påskveckan och den efterföljande påskhelgen vilket vi också återkommer till inom kort.

Snart närmar vi oss även åsksäsongen!

Många här längtar ju även till att åsksäsongen ska börja medan många fasar inför denna. Oavsett vilket så finns EWP startberedda 1 maj 2021!

Skribent: S. Johansson -EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter