.:: Just nu
Online: 13 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


1 april 2021 12:40
Glad påsk önskar vi på EWP

Skärtorsdagen är här och påsken står för dörren! Vädret ser ut att bli rätt stabilt men det ser ut att avslutas med lite ostadigare väder i hela landet. Likt påsken 2020 kommer årets påskhelg att vara annorlunda då vi fortfarande är mitt i coronapandemin och smittspridningen lokalt är mycket hög. 

Med en extra tröja så lär vädret vara perfekt för att fira påsken utomhus i år, med nära och kära.

Värmerekord i mars

Mars månad avslutades med rekordvärme där flera stationer slog sina tidigare rekord. Högst temperatur den 30:e uppmättes i Harstena i Östergötland (startår 1942) med hela +19,7 grader följt av +19,3 grader i Norrköping (startår 1944). Bägge stationerna slog sina tidigare rekord.

April månad har börjat lite svalare och under påskhelgen kommer vi fortsatt att ha nordvindar över landet med temperaturer på omkring 10 grader som mest, dessbättre väntas en hel del sol då vi har inflytande av ett högtryck som kommer värma lite extra om man väljer att fira påsken utomhus. Med med tanke på nordvinden så lär du behöva en extra tröja.

I fjällen kommer vi dock att ha en del frontpassager med både regn, snö och blåst under helgen och lagom till annandag påsk (måndag) ser ett lågtryck ut att dra in och ge betydligt ostadigare väder mot större delen av landet. Möjligen kan det i och med den kyligare luften bli snöinslag långt ner i Götaland. Utveckligen är dock rätt osäker hur starkt högtrycket håller emot fronterna och lågtrycken från väst.

Sociala medier

Kontakten med er följare på sociala medier är oerhört viktigt för oss. Därför är det tråkigt att vi inte längre har tillgång till vår gamla Facebooksida med över 13 tusen följare. Nu gäller istället vår NYA sida (https://www.facebook.com/extremeweatherprognoses) där alla är välkomna att följa oss för att inte missa sommarens uppdateringar!

Gå gärna med i vår grupp också på Facebook, EWPs nya väderhörna: (https://www.facebook.com/groups/440842577018472)

Vi finns även på Instagram: @extremeweatherprognoses_ewp

Till sist vill EWP-teamet önska alla besökare en Glad Påsk!

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter