.:: Just nu
Online: 18 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


5 april 2021 10:31
Påsken avslutades med ett rejält bakslag!

Untitled document

För den som trodde att vintern hade gjort sitt fick sig en rejäl tankeställare när denne vaknade måndag morgon 5 april. För vintern hade gjort en rejäl comeback! Detta är knappast något man jublar över men detta är så typiskt för april månad. "Månaden som innehar alla årstider!"

<<< Snötäckta trädgårdsmöbler. Arkivbild - EWP

Kallras från Arktis är orsaken!
Trots alla värmerekord i februari och mars månad så hjälpte detta ej då en omfattande kalluftsbubbla nu tagit sig ned över inte bara Sverige och Skandinavien utan även vidare ned över Brittiska öarna och Europa. Detta innebär att nederbörden som faller kommer som snö och att nattemperaturerna åter sticker ned på minussidan, även för södra Sverige. Helt ovanligt är detta inte utan är en naturlig process när varm och kall luft kämpar om herraväldet under våren. I sammanhanget är det rejält blåsigt och verkligen ett otrevligt väder.

Decimeterdjup snö föll natten till annandag påsk!

Många vaknade med glädjen fastnande i halsen när de tittade ut på annandagsmorgonen.
Decimeterdjup snö täcker stora delar av Sverige men under dagen så smälter snön ihop då solen har bra kraft så här års. Inte som om detta var nog, - Det har även åskat på sina håll sporadiskt vilket påvisar att åsksäsongen nu närmar sig allt mer.

Följden är trafikolyckor för bilister som överraskats av halkan!

Flera lastbilar och personbilar var inblandade i en större trafikolycka som inträffade på E20 mellan Finnerödja och Laxå i Örebro län under måndagsförmiddagen. Enligt polisen ska flera lastbilar och personbilar vara inblandade i olyckan.  Ett av fordonen ska ha transporterat farligt gods, enligt Trafikverket. Detta rapporterade TV 4.

Avvakta med sommardäcken!

Detta pekar på att det ännu är för tidigt att byta till sommardäck för den kallare vädertypen ser ut att bestå under större delen av veckan. Det betyder att risken är fortsatt hög för snö i nederbörden och kalla nätter som skapar lokalt svår halka.

Behåll vinterkläderna och se upp med de ömtåliga blommorna!
Utöver att man ska fortsätta med att betrakta väglaget som vinterväglag så får man snällt behålla vinterjackan framme. Dessutom så får man skydda sina ömtåliga blommor då frosten lokalt kan vara tuff mot dessa. Så småningom så kommer vädret bli varmare vilket vi alla längtar efter...

Skribent: S. Johansson -EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (3):
Fler nyheter