.:: Just nu
Online: 30 | Inloggade: 38


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


6 juni 2021 00:45
Låt oss fira vår nationaldag lite mer uppsluppet!

Untitled document

Nu är sommaren här och många studenter har nu gått färdigt sina utbildningar dessutom slutar skolorna snart. Vi känner av ljuset som gör oss upprymda efter en synnerligen tung vinter och vår. Tyvärr så är inte denna onda mardröm med pandemin över riktigt ännu. Men nu inträffade betydande lättnader i pandemirestriktionerna från 1 juni till allas stora glädje!

Suget efter våra semesterorter i Sverige är stort och dessa lättnader gör att de stora semesterorterna kan se betydligt ljusare på framtiden. Men återhållsamheten är fortsatt en dygd för att undvika att smittan tar ny fart. Se förra artikeln om vad som gäller från 1 juni 2021. Nöjesparkerna som Gröna Lund och Liseberg som exempel har nu äntligen fått slå upp portarna vilket verkligen är kul för hela 2020 var dessa nöjesparker helt stängda.

Låt oss få hedra vårt vackra Sverige!

Nu hedrar vi vårat land  och våra medborgare den 6 juni där såväl gamla som nyinflyttade medborgare samlas under den blågula fanan i vårat vackra land, när blomsterprakten som vackrast! Syrener, rhododendron blommar liksom många andra vackra blommor. På många håll längs med landsvägar och åkrar finns alla vilda blommor att njuta av.  Den i viss mån ej välkomna amerikanska lupinen förgyller också vägkanterna med sina stora blomställningar i stora delar av Sverige. Tyvärr är arten invasiv och ligger i planen för att tas bort från vår fauna. Men växten är oerhört svår att få bort och återkommer gärna med sina blommor som skiftar i alla möjliga färger såsom lila, blått, vitt, gult och rosa till rött. Just söndag, tillika nationaldagen är utsedd till "utrota lupinens dag", vilket kan te sig en aning märkvärdigt...

Vädret från norr till söder på Nationaldagen:

Norrland: Varierad molnighet med skurar redan från morgonen över Västerbottens län. Från lunch aktiveras talrika regn- och åskskurar över den södra och mellersta delen av Norrland. Störst mängder ser delar av Härjedalen och Jämtland ut att få, 5-10 mm. Temperaturer kring 20 grader, i samband med regn lägre men å andra sidan flera grader varmare i stunder med solsken.

Svealand: Växlande molnighet med rätt goda chanser till sol. I norra Västmanland och Uppland kan det det möjligen bildas någon eftermiddagsskur eller något värmeåskväder, men osäkert exakt var och i vilken omfattning. Temperaturer på 25 grader eller lokalt uppåt 27-28 i stunder med längre solsken. 

Götaland: Varierad molnighet och uppehållsväder. Temperaturer 23 till 26 grader, lokal sjöbris vid kusten.

Vi finns även på Instagram!

Som ni säkert känner till så finns vi även på Instagram under sommaren åtminstone! Checka gärna in där!

Vi som jobbar med EWP vill därmed önska alla våra besökare en fin Nationaldag!

Skribent: S. Johansson & S. Enström - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter