.:: Just nu
Online: 8 | Inloggade: 40


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


21 oktober 2021 08:26
Södra Sverige kan få känning av stormen "Aurore"!

Untitled document

Följande områden kan komma att beröras:

Under senare delen av torsdagen samt natten mot fredag föreligger en varning Nivå 1 för mycket hårda vindbyar (17-24 m/s). Främst så berör detta kustbandet från sydligaste Halland samt Skånes väst och sydkust samt mellersta och södra delarna av Skåne. Även kusten i Blekinge, Kalmar Län inklusive Öland samt sydligaste Gotland kan beröras!

 Kortvarigt kan möjligen vinden nå stormstyrka (över 25 m/s), på utsatta kustpartier! Risk för grenar som knäcks från träd samt kringflygande lösa föremål.

Stormen "Aurore" snuddar landets södra delar samt Gotland!

Ett djupt och intensivt lågtryck närmar sig från sydväst och har berört bland annat Frankrike kring Engelska kanalen. Meteo France som är Frankrikes vädertjänst har döpt ovädret till "Aurore". Detta har en bana som innebär att detta kommer att snudda vid sydligaste delarna av Sverige på sin färd mot nordöst. Ovädret har ställt till med en del oreda på kontinenten.

Mestadels hårda vindbyar men möjligen kortvarigt även storm i byarna...

Det kan därmed bli tal om mycket hårda vindbyar som möjligen kan nå stormstyrka på utsatta kustavsnitt. Men banan är en aning osäker så de hårdaste vindbanden kan  också utebli. I samband med lågtrycket finns även åska inbakat vilket det förra lågtrycket natten till torsdag gav prov på! En åskrisk föreligger därför främst för de södra och sydöstra delarna av Götaland.

Se även varningarna HÄR!

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter