.:: Just nu
Online: 8 | Inloggade: 40


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


13 december 2021 07:12
Över hundra döda i monstertornado i USA!

Untitled document

Artikeln har återupptagits.
Eftersom omfattningen är så omfattande, så har EWP på nytt tagit upp den fruktansvärda väderhändelsen. Särskilt i Kentucky där en stad nästan utplånades av tornadons framfart. Banan var extremt lång på 350 km från sydväst mot nordost. Dessutom var storleken skrämmande och särskilt när detta skedde UTANFÖR ordinarie tornadosäsong

Katastrofhjälp!
Kentucky har utlyst begäran om federal hjälp då skadorna är så omfattande. Därtill kommer årstiden när det är betydligt kallare än under normal säsong som brukar gå från mars - juni. Julen är nära förestående och tragedierna är otaliga när mångas liv slagits i spillror. Ett lager för det välkända företaget Amazon raserades och likaså en ljusfabrik som utplånades fullständigt. En enorm förödelse med ett stadshus som raserats helt och järnvägståg som spritts som leksaker är några av ögonblicksbilderna som fastnat på folks näthinnor.

Länk till BBC HÄR

Länk till Youtube
  HÄR


Tidigare:
Ett mycket omfattande oväder drog in över mellanvästern  U.S.A. och detta skapade en enorm förödelse och många omkomna. Ovädret blev långt kraftigare än man anat. Minst 4 tornador drog fram enbart över Kentucky men även andra delstater som Arkansas och totalt 6 delstater har drabbats. 70 personer ska hittills ha omkommit och ännu är faran ej över då man fruktar mer oväder när det stora vädersystemet drar sig österut.

Läs mer på  Dagens Nyheter HÄR eller Aftonbladet HÄR

 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter