.:: Just nu
Online: 21 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


17 december 2021 08:03
Kortnytt på EWP!

Untitled document

- Hoppborg blåste iväg och fem barn omkom.
- Coronapandemin ger sig ej - Nu är Omikron här...
- Vintersolståndet inträffar tisdag 21/12!
- Nu är chanserna för en vit jul goda i nästan hela Sverige!
- Men ta det lugnt i jultrafiken!

Tragiskt slut på skolavslutning i Tasmanien...

Fem barn omkom efter att en hoppborg lyftes upp i luften av kraftiga vindar på ön Tasmanien i södra Australien. Flera barn föll från ungefär tio meters höjd och utöver de omkomna skadades ytterligare fem.  Olyckan inträffade i samband med en skolutflykt. Det som hänt är oerhört skakande, säger Australiens premiärminister Scott Morrison.

Olyckan skedde på en grundskola i samband med skolårets avslutning på torsdagsförmiddagen. Flera barn i tioårsåldern föll från ungefär tio meters höjd när hoppborgen blåste upp i luften. Orsaken bakom detta har varit kraftiga uppåtvindar som dragit in över området och lyft den uppblåsbara konstruktionen 10 meter från marken. Dödsoffren var elva år gamla. Fem barn har konstaterats döda. Åtminstone fyra barn till vårdas på sjukhus med svåra skador. Flera av dem beskrivs som i "kritiskt tillstånd" av polisen.

Läs mer på Hallandsposten HÄR

Omikron är nästa grekiska bokstav i pandemin att hålla koll på...

Som sagts så många gånger innan så får detta tas upp på nytt att pandemin ingalunda INTE är över. Vi är alla oerhört trötta på detta men vi måste likväl förhålla oss till rådande pandemi. Ännu så är Sverige ej så drabbat som t.ex. Norge och Storbritannien men många forskare fruktar att även vi är på väg dit. När det gäller vaccinationer o.s.v. så får EWP ej ha en åsikt. Nu är många av oss vaccinerade men den nya varianten Omikron kan likväl smita förbi vaccinationsskyddet och ge upphov till sjukdom.. Därför så ska man tänka på att lyssna på myndigheternas rekommendationer samt iaktta de förhållningsregner som vi lärt oss:

-Att hålla god hygien med handtvätt och eller sprita händerna

-Att hålla de avstånd på runt 1,5 meter mellan oss som vi lärt.

-Att hålla våra julfester med sans och måtta för att försöka hålla ned smittspridningen.

-På så vis så kan våra jul och nyårshelger likväl bli den fina stunden som vi alla gärna vill ha.

Mer information på FHM HÄRVintersolståndet 2021 - Nu vänder det mot ljusare tider!

Lite roligare är att tisdag 21 december så går vi mot ljusare tider när fenomenet vintersolstånd uppstår på det norra halvklotet. I Stockholm kommer dagen endast att vara sex timmar, fyra minuter och 48 sekunder lång. Redan dagen efter får vi ett par sekunder extra dagsljus.

Läs mer HÄR

Chanserna till en vit jul i nästan hela landet ser riktigt goda ut!
Denna nyheten är nog den bästa julklappen för alla oss som älskar snö och is eftersom det kommer bli kallare lagom till julveckans inledning! Kall luft tar sig ned norrifrån redan från 4:e Advent med början i Norrland.

Den senaste veckan har ju Kung Bore ersatts av "Gumman tö" men nu får hon åter maka på sig precis lagom till jul och nyårshelgerna. Inte minst barnen får ju en riktigt fin julklapp genom detta. Som vanligt så sveper kall luft ned med början i Norrland och efterhand ned över mellersta Sverige för att sist nå sydligaste Sverige. Som om detta ej var bra nog så finns även snö med i prognoserna även ända ned i Skåne!

Därefter så ser kylan ut att stanna i nästan hela Sverige med undantag för södra Skåne och kustlandskapen i sydvästra Sverige där temperaturen möjligen kan hamna på en eller ett par plusgrader. Över lag så ser prognosen riktigt god ut med upp emot 60-90% chans för en vit jul eller till och med ännu mer, även för sydligaste Sverige och Skåne. Man ska då ha i åtanke att all snö töat bort på många håll i södra Sverige. Detta skedde precis vid Lucia, men annars så har faktiskt Advent bjudit på en sann julstämning vädermässigt i princip hela Sverige.

Ta det lugnt i jultrafiken!

Vi är många som nu vill träffa nära och kära i jul och nyår vilket innebär att man ska bege sig ut och åka. Åker man tåg och buss så är det avstånd och troligtvis munskydd som gäller eftersom man uppmanas till detta efter nya corona-regler.

Kör man bil så kan snö, is och halka innebära längre körtider och det är många precis innan jul som ska samsas ute på vägarna. Se också till att bilen är utrustad med snöborste, isskrapa och spolarvätska samt att belysningen är fullgod. Ett par filtar och varma kläder är som regel ett måste och det är ej fel att pausa och ta lite varm dryck. Att ta GOD tid på sig när man kör är också ett måste. Länk till Trafikverket HÄR

EWP återkommer snart...

Strax före jul så återkommer EWP här med en julhälsning! 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter