.:: Just nu
Online: 93 | Inloggade: 44


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 december 2021 10:28
Väderomläggning kommer att ge svår halka! - Uppdaterat!

Untitled document

"Lagom" till nyår så sker nu en markant väderomläggning till mildare väder vilket kommer skapa stora trafikproblem. Orsaken är att ett nederbördsområde tar sig in från väster med snö som övergår i underkylt regn och senare rent regn som skapar mycket svår halka när detta träffar iskalla mark och vägytor. Varning för mycket svåra trafikförhållanden de kommande dygnen för främst södra Sverige!

Se varningarna HÄR


Tidigare: Ta det lugnt på väg hem från nära och kära!
Årets jul är "kort" avseende antalet lediga dagar som är minsta tänkbara vilket blott handlar om en enda ynka dag. Likadant är det till nyår och det är ju fredagarna som är lediga för de flesta men givetvis inte för alla. Många måste jobba oavsett helg eller ej. Men många av oss har kunnat få en långhelg och har hälsat på nära och kära men nu ska man hem...

<<< Rimfrost på träden - Arkivbild EWP.

Mild nyår i södra Sverige!
Underbart är kort och vi har kunnat njuta av en vit jul i nästan hela landet vilket är såväl anmärkningsvärt som roligt! Men nu så sker ett regimskifte igen där den kalla luften måste maka på sig och ersätts av mild luft. Tråkigt är detta förstås. Just nyårshelgen blir motsatsen till julen - mild! Detta innebär att det på många håll kan bli svårt att se raketerna. Men i mellersta och norra Sverige stannar kylan kvar.


Farlig frosthalka då mildare och fuktigare luft trycker på från väster...
I södra halvan av Sverige, -vilket då innebär nästan hela Götaland och södra delara av Svealand tar sig mildare luft in. Det innebär att fukten kondenserar ut som underkyld dimma som förvisso ger vacker dekoration på träden. Men samma rimfrost ger också lokalt svår frosthalka vilket man ska tänka på när man kör hem.

Ta det lugnt i trafiken och God Fortsättning på julhelgen!

Se varningarna HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter