.:: Just nu
Online: 22 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 augusti 2022 10:12
Varning Nivå 1 för skyfall och åska! - Uppdaterat 2

Uppdaterat 2 Kl. 14.47:

En Nivå 1 varning för kraftig åska har lagts för fredag eftermiddag. I detta är det även risk för stora hagel samt även risk för någon lokal eller lokala tromber! Vi har utfärdat en särskild nivå 1-varning för just stora hagel.

 

Vid kraftig åska ska man söka sig inomhus, dra ur elektrisk utrustning och ej bada eller duscha! Är man ute så ska man försöka ta skydd i närmsta byggnad och aldrig under träd eller i närheten av stora uppstickande metallkonstruktioner, elutrustning eller liknande!

Osäkerheten av placeringen är stor varpå hela området i landet som ingår i skyfalls-varningen omfattas av den nya varningen! Men främst gäller det södra Sverige och tidsperioden är från nu i eftermiddag till ikväll och även över hela natten.


Uppdaterat kl. 12.55: Nu gäller varningen även Blekinge och Kalmar län med Öland. Tillagt en risk för mindre tromber i de allra kraftigaste åskcellerna som drar fram. 

Ser du inte alla varningar på hemsidan? Prova att rensa cacheminnet.


Uppdaterat Kl. 11:52: Följande län tillagda: Delar av Örebro Län, Västmanlands Län samt Upplands Län

 


Riskutfärdandet har nu övergått i en regelrätt VARNING för skyfallsliknande regn som innefattar stora delar av västra och södra Sverige från södra Norrland och nedåt! Skyfallsregn innebär minst 30 mm på mindre än 15 minuter! Notera att varningen är generell och att det är osäkert var skyfallsregnen exakt kommer att hamna!

Lokalt även risk för kraftig åska och stora hagel i samband med nederbörden.

Varning för översvämmade vägar, gator och källare samt i lågt liggande bebyggelse i samband med regnet.

Följande områden innefattas i nuläget, hela eller delar av följande Län:

Jämtlands Län, Västernorrlands Län samt Västerbottens Län, östra delarna av Värmlands Län samt Dalarnas Län, Jönköpings Län samt Kronobergs Län, Västergötlands Län, Hallands Län samt Skåne Län. Tillkommit har även delar av Örebro Län, Västmanlands Län samt Upplands Län.

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter