.:: Just nu
Online: 15 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


12 september 2022 07:14
HÖSTEN KOPPLAR GREPPET!

Untitled document

Vi har nästan avverkat halva september och sommaren lämnar oss allt mer. Främst så märks detta upp emot fjällvärlden och vidare norrut. Även i södra Sverige så kopplar hösten greppet på allvar när ett gammalt tropiskt lågtryck rör sig in. Främst över västkusten och möjligen Värmland kan det falla stora regnmängder.

Blåsigare och svalare!
Lågtrycket följs snabbt av blåst och temperaturerna faller. I samband med detta kan möjligen åska förekomma i lågtrycket och i de efterföljande skurarna. Men åskan torde ej bli särskilt kraftig. Den ostadiga och blåsiga vädertypen ser sedan ut att fortsätta en tid framöver. 

Välbehövligt regn!
Torkan är fortsatt svår på många håll vilket främst drabbar det så viktiga lantbruket. Därför så hoppas man på mycket välbehövlig nederbörd framöver.

Vinteruppehåll från den 15 september!
Nu närmar sig vinteruppehållet för de flesta regionerna vilka är: Norra Norrland (NNL), Södra Norrland (SNL), västra Svealand (VSL), östra Svealand (ÖSL) och troligen även östra Götaland (ÖGL)

Västra Götaland håller igång sina prognoser längst av alla!
I vanlig ordning så fortsätter västra Götaland (VGL) vilket beror på de stora haven i väster som främjar bildningen av åskväder. Men även här har uppdateringarna nu gått ned till var 3:e dag i september. Men den 30/9 är den sista dagen för i år med ordinarie åskriskprognoser.  Givetvis så uppdateras regionen tätare vid behov.

Extra åskriskprognoser i vanlig ordning!
Uppstår åska utanför ordinarie säsong så går vi givetvis in och uppdaterar. Men ytterst sällan blir åskan särskilt kraftig under lågsäsong på vinterhalvåret.

Säsongen 2023 beräknas starta i maj som vanligt!
I vanlig ordning och om vi alla lever och får ha hälsan och att inget tråkigt inträffar, så startar de dagliga åskriskprognoserna i maj 2023. I juni nästa år så återkommer sannolikt de omtyckta sommarprognoserna som administreras av Anton och Simon.

EWP följer vädret året runt!
Nu nalkas tiden för höststormar och liknande och senare för snöfall och kanske annat svårt vinterväder.  Givetvis så följer vi upp extraordinära vädersituationer och lägger varningar eller åskrisk, (om detta behövs), i vanlig ordning.

Aktuell årstidskarta HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter