.:: Just nu
Online: 9 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


1 oktober 2022 07:39
NU HÅLLER ALLA REGIONER SÄSONGSUPPEHÅLL!

Untitled document

Från och med 1 oktober så har samtliga regioner stängt för vinteruppehåll.  Höstregnen ger sällan åska eller åska i liten omfattning. Med tanke på rådande situation med såväl torka och allvarliga problem med energiförsörjningen så hoppas vi på en mild, blöt och blåsig vinter. Något man normalt ej uppskattar eftersom vinterhalvåret blir extra mörkt utan eller med bara lite snö.

Västra och östra Götalands-regionerna sist ut med att stänga!
Åskan återgick till en period kort före stängning med ovanligt hög aktivitet, säskilt förvånande över region Östra Götaland (ÖGL), vilket sannolikt berodde på ett ovanligt varmt Östersjön.

Mer åska möjligen framöver men det är osäkra kort...
Det finns indikationer på mer åska den närmsta tiden i oktober men så här års så är det som regel väldigt osäkert och åskans omfattning likaså. Men EWP bevakar läget extra noga när detta behövs.

Extra åskriskprognoser i vanlig ordning!
Uppstår åska utanför ordinarie säsong så går vi givetvis in och uppdaterar. Men ytterst sällan blir åskan särskilt kraftig under lågsäsong på vinterhalvåret.

Säsongen 2023 beräknas starta i maj som vanligt!
I vanlig ordning och om vi alla lever och får ha hälsan och att inget tråkigt inträffar, så startar de dagliga åskriskprognoserna i maj 2023. I juni nästa år så återkommer sannolikt de omtyckta sommarprognoserna som administreras av Anton och Simon.

EWP följer vädret året runt!
Nu nalkas tiden för höststormar och liknande och senare för snöfall och kanske annat svårt vinterväder.  Givetvis så följer vi upp extraordinära vädersituationer och lägger varningar eller åskrisk, (om detta behövs), i vanlig ordning.

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter