.:: Just nu
Online: 16 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in fr att skriva inlgg


.:: Vra partners







NYHETER FRÅN EWP


4 mars 2023 10:22
Ett rejält bakslag väntar vädermässigt i hela landet!

Untitled document

I stora delar av norra Sverige har det varit vintrigt men även periodvis väldigt milt och senaste veckan har präglats av ett mycket hårt väder i fjällvärlden med flertalet orange Nivå 2 varningar.
Mycket hårda vindbyar med stormstyrka har präglat fjällen men nu lugnar det ned sig. Längre söderut har vintern varit mer återhållsam och endast i Dalarna, Värmland och på sydsvenska höglandet har det varit något som kan påminna om vinter.

Men nu när de flesta är vinterbleka och rejält less på den mörka årstiden så slår Kung Bore till!
För den närmsta tiden kommer det bli kallt och ända ned även över Skåne. På flera håll så har dock vintern aldrig kommit utmed västkusten, sydvästra Småland, Blekinge, ostkusten upp till Sörmland, på Öland, Gotland och i Skåne där hösten övergick i vår. Så det hela handlar i nyss nämnda områden i så kallat "bakslag" vilket innebär att när våren väl infallit så kan det hela ej backas tillbaka till vinter.

Minst en vecka av vinterkyla och troligen även snö!
Vädret kallnar allt mer vilket betyder flertalet minusgrader nattetid och runt nollan eller någon plusgrad som varmast i söder. Längre norrut troligt minusgrader hela dygnet igenom.
I kommande vecka så närmar sig flertalet lågtryck västerifrån som blandas med den kalla luften som lär bestå de kommande 7-10 dagarna längst i söder. Det innebär att man åter ska ta höjd för periodvis hala vägar och trafiksvårigheter. Möjligen kan varningar komma att utfärdas.

Norrsken över Halmstad februari 2023 - Bild © Adrian Stefanescu för EWP

Ingen missade väl norrskenet?
Inte på bra länge har norrskenet varit så intensivt som i skarven vecka 08-09 perfekt i samband för de som haft sportlov. Solen är nu inne i en intensiv period av corona mass-utkastningar som skapar norrsken över jorden. Redan nu så beräknas nästa period MÖJLIGEN infalla i slutet av mars, runt den 23-25/3. Håll koll på vad som händer.

Länk NOAA  för norrskensprognoser HÄR

Aktuell årstidskarta HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):




Fler nyheter