.:: Just nu
Online: 8 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


14 januari 2024 09:57
NYTT SNÖOVÄDER I SÖDER OCH KYLAN ÅTERVÄNDER!

Untitled document

Nya vulkanutbrott på Island!
Dock så inleds artikeln med att nya larm av seismisk aktivitet har inkommit från Island och staden Grindavik. Invånarna i den lilla staden som kunnat återvända sedan jul tvingas på nytt att evakuera. En enorm spricka på flera hundra meter har öppnats och växer mycket snabbt.  EWP återkommer vid behov med uppdateringar gällande vulkanutbrottet!


Under senare delen av söndagen och under större delen av måndagsdygnet drar ett omfattande snöoväder ned från norr över delar av Svealand och Götaland inklusive Gotland. Det kan bli omfattande med kanske snömängder på upp emot 15 cm nysnö, lokalt kanske mer. Detta betyder nya trafiksvårigheter. Trafikanter måste ta höjd för detta och lyssna på trafikmeddelanden så inte en liknande situation lik den på E22 uppstår på nytt. Ännu i skrivande stund är det problem med E22 sedan man tvingades klippa upp vajerräcket.

Följande områden omfattas:
Södra delarna av Örebro Län, Östergötlands Län, Västergötlands Län, Kalmar Län inklusive delar av Öland, Jönköpings Län samt Gotlands Län. - Se varningarna HÄR

Kylan återvänder till hela landet!
Från söndag 14/1 så blir det en återstart av den landsomfattande kyla som tog en tillfällig paus längst ned i söder. Man beräknar att det kommer vara rejält kallt fram till skiftet under veckolsutet mellan vecka 03 och 04. Därefter så ser mildare luft att söka sig in mot Skandinavien men prognoserna är något osäkra dock.


Tronskifte i Danmark!


Omtyckta Margrethe II abdikerar till förmån för Frederik X som blir kung av Danmark.
Bilden tillhör Wikipedia

EWP tar ibland upp ämnen utanför de vi brukar ha här när det är av viktig karaktär:
Den älskade Drottningen Margrethe II har suttit på tronen för det danska kungahuset sedan 14 januari 1972 och valde i sitt tal på nyårsafton 2023, att abdikera till Kronprins Frederik X, vilket överraskade många. Den danska "Dronningen" som är släkt med Konung Karl XVI Gustaf är mycket omtyckt och talar flera språk flytande och perfekt. Däribland svenska!


Kronprins Frederik blir Kung Frederik X
Bilden tillhör Danska Kungahuset

Vädret för tronskiftet:

Den danska huvudstaden Köpenhamn kommer att få växlande molnighet under tillställningen som väntas dra stora folkskaror och säkerhetspådraget är sannolikt det största i Danmarks historia i bakgrund till det förhöjda säkerhetsläget, som likt Sverige ligger på en 4 av 5 möjliga där "5" är högsta säkerhetsninvå.

 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter