.:: Just nu
Online: 6 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


21 januari 2024 06:19
NYTT KRAFTIGT OVÄDER PÅ GÅNG IN!

Untitled document
Besvärligt väderdygn att vänta när stormen Isha rör om i grytan! ⚠️
Vi står inför ett busväder och på flera håll kan det bli fråga om stora översvämningsproblem när mycket regn ska falla på kort tid och dessutom tillsammans med kraftiga vindar och plusgrader. Dessutom är marken frusen och har svårt att suga åt sig det vatten som kommer.
STORMEN ISHA
Brittiska öarna väntar på stormen Isha som väntas slå mot Irland och norra Storbritannien sent söndag kväll och natt mot måndag med vindbyar på uppåt 45 m/s längs västkusten. Stormlågtrycket kommer gå västerut över Nordsjön för att sedan svänga av norrut över norska havet.
SNÖ OCH BLÅST UNDER SÖNDAGEN
För Sveriges del kommer det redan under söndagen att passera ett första nederbördsområde västerut som kan ge problem med snöfall och hårda vindar från Halland upp till Bohuslän. Närmast kusten kommer mycket av nederbörden falla som regn och det kommer övergå alltmer i regn natten till måndag när nästa område med nederbörd tar sig in och bitvis kommer regnet att stå som spön i backen.
BUSVÄDER UNDER MÅNDAGEN
Det är nu som vi får känna av stormen Isha i form av regn och plusgrader över stora delar av södra och mellersta Sverige och dessutom blåsigt med risk för storm längs mellersta och norra västkusten under måndag morgon och förmiddag, 25-28 m/s.
Under måndagen ökar även vinden in över land och under eftermiddagen kan vindbyarna bli mycket kraftiga i ett område från Bohuslän vidare upp till centrala och östra Svealand.
Från natt till måndag till måndag lunch kan det lokalt falla uppåt 30 mm regn över västra och centrala Götaland som säkerligen kommer skapa problem med översvämningar - inte minst med all den snö som kommer att smälta och med den blöta nederbörd som redan har fallit under söndagen! ⚠️ Vi vill därför höja ett varningens finger för detta.
Samtidigt väntas delar av mellersta och norra Norrlandskusten få stora problem med drivbildning under måndag eftermiddag och kväll när hårda vindar blåser in från havet tillsammans med ymnigt snöfall.

NYTT LÅGTRYCK PÅ INGÅNG
Efter att vädret lugnat ner sig under tisdagen ser nästa djupa lågtryck ut att drabba Storbritannien på onsdag vilket kommer föra med sig ett snöfallsområde in över Sverige med sjunkande temperaturer. Det kan även i samband med detta bli blåsigt. Räkna med minusgrader på de flesta håll när vi kommer till torsdagen.

Bild: DMI. Visar vindbyarna över Storbritannien i samband med stormen Isha natten mot måndagen.

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter