.:: Just nu
Online: 29 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


1 oktober 2023 09:15
Nu har alla EWP-regionerna gått på vinteruppehåll!

Efter en väldigt sommarlik septembermånad i stora delar av landet har nu höstmörkret börjat att sänka sig över vårt avlånga land. Flera höstlika oväder väntas in den närmsta tiden då dragkampen mellan den varma luften i söder och den kalla polarluften i norr inletts.


Nu håller EWP vinteruppehåll för dagliga prognoser!
Från och med 1 oktober så har samtliga regioner stängt för vinteruppehåll.  Höstregnen ger sällan åska eller enbart åska i en liten omfattning.

Västra och östra Götalands-regionerna sist ut med att stänga!
Åskan återgick till en period kort före stängning med ovanligt hög aktivitet, vilket anses som anmärkningsvärt så sent på året i såväl östra som västra Götaland.  Något liknande hade vi även hösten 2022.

Mer åska möjligen framöver men det är osäkra kort...
Det fanns indikationer på mer åska den närmsta tiden i oktober men så här års så är det som regel väldigt osäkert och åskans omfattning likaså. Men EWP bevakar läget  noga när detta behövs. Nya höstregn av tyngre art är på väg in och första veckan i oktober 2023 kan bli såväl blöt som blåsig!

Extra åskriskprognoser i vanlig ordning!
Uppstår åska utanför ordinarie säsong så går vi givetvis in och uppdaterar. Men ytterst sällan blir åskan särskilt kraftig under lågsäsong på vinterhalvåret.

Säsongen 2024 beräknas starta i maj som vanligt!
I vanlig ordning och om vi alla lever och får ha hälsan och att inget tråkigt inträffar, så startar de dagliga åskriskprognoserna i maj 2024. I juni nästa år så återkommer sannolikt de omtyckta sommarprognoserna åter som administreras av Anton och Simon.

KARTA ÖVER VÅRA REGIONER OCH NÄR DE STÄNGEREWP följer vädret året runt!
Nu nalkas tiden för höststormar och liknande och senare för snöfall och kanske annat svårt vinterväder.  Givetvis så följer vi upp extraordinära vädersituationer och lägger varningar eller åskrisk, (om detta behövs), i vanlig ordning.

EWP tackar alla sina besökare för i år!
Det har varit ett synnerligen dramatiskt väderår som såväl har har bjudit på torka som översvämningar. Många har sett sina egendomar förstöras och senast så antas E6 vid Stenungsund vara det senaste offret sedan massor av regn gjorde marken instabil och innebar jordskredet där. Så EWP har garanterat en stor anledning att vara aktivt även i vinter.

 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter