.:: Just nu
Online: 25 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 juni 2024 23:22
Sommarprognonosen 21 juni- Glad Midsommar!

Untitled document

ÅRETS LÄNGSTA DAG HAR PASSERAT!
20 juni var årets längsta dag då sommarsolståndet inträffar och närmare bestämt så skedde detta klockan 22:51. Detta innebär också lite vemod för nu så kommer det att bli allt mörkare igen ända fram till lördag 21 december då vi når vintersolståndet. Dagsljuset som råder detta datum 20/6, är 18 timmar och 37 minuter långt i Stockholm. I sydligaste Skåne är den ljusa tiden på dygnet kortare medan norr om polcirkeln råder midnattssol. Där går solen inte ned över huvud taget.

Nu blir det inte ljusare utan vi vänder sakta men säkert åter mot mörkare tider...


Väderprognos inför Midsommarafton 21 juni: ???

Norrland: Dagen börjar med kyligt och ostadigt väder i fjällregionen med skurar och bara omkring 5 grader. Längre österut blir det dock en rätt vacker morgon med varierad molnighet. Under dagen väntas rätt mycket moln men på de flesta håll ser det ändå ut att bli mest uppehållsväder. Längs kusten finner vi bättre solchanser och här lite varmare. I främst Norrbotten samt i fjällen en del regn och skurar, i Norrbotten med risk för åska. Temperaturer från 10 grader i fjällen till uppåt 20 där solen får visa sig utmed kusten. I inlandet ca 15. I delar av Gästrikland kan delar av varmluften från södra Sverige delvis svepa upp och ge en bit över 20 grader. Allmänt friska vindbyar. 

Svealand: En vacker dag med bara lätta stackmoln eller slöjmoln som kan skymma solen. Som allra soligast får man troligen kring Vänern och Vättern. Varmare luft har strömmat upp så vi hamnar omkring 22-23 grader på de flesta håll. Något svalare i norra Dalarna och lokalt kan det även bli någon grad ytterligare i östra Svealand. Längs kusten dock eventuell sjöbris som kan sänka temperaturen en aning. 

Götaland: Även här väntas en solig och vacker Midsommarafton med bara lättare molnighet. Över Skåne, Blekinge och södra Halland förväntas molntäcket tätna under eftermiddagen följt av skurar mot kvällen, men exakt tidtabell på dessa är fortfarande något osäker. Även en hel del kraftiga åskceller kommer att finnas i skurpaketen från Tyskland som ska ta en mycket osäker bana över dels Östersjön men även kring Öresund. Troligtvis mattas mycket av när det når svensk mark, men prognosen är osäker - så följ den noga! Under dagen blir det i varje fall sommartemperaturer med uppåt 25-26 grader i de östra delarna och runt 20 i de västra.

Glad midsommar!


Vädret i midsommar:
Som alltid vid midsommar så blir vädret omväxlande med sol och regn där "matbordet åker ut och in från verandan"! År 2024 utgör inget undantag i det avseendet.

Nuvarande prognos inför Midsommarafton kl 14: ???
Vi skulle kunna dela in landet i två delar med en gräns någonstans genom södra Norrland. Söder härom mest soligt och varmt med bara varierad molnighet. Mest soligt i nordvästra Götaland medan lite mer tjockare moln kan finnas upp över Dalarna i närheten av fronten. I östra Småland kan vi passera 25, annars mellan 20 och 25. Norr om frontzonen mer moln och här också lokala skurar, främst i fjällen och i Tornedalen. Här också svalare med från 10 grader i fjällen till 20 närmast kusten. Ca 15 i inlandet.
Mot sena eftermiddagen och kvällen ökar molnigheten med början i södra Götaland och det följs av regn och åskskurar. Men exakt tidtabell och omfattning på detta är ännu mycket osäkert. Ny prognos torsdag kväll.

 

 

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter