.:: Just nu
Online: 22 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


22 juni 2024 07:51
Sommarprognosen 26 juni: - Högsommarvärme!

Untitled document
Väderprognos inför onsdag 26 juni: ????

Tisdagens högsta temperatur blev 31,0 grader i Forse strax väster om Sollefteå i Ångermanland, säsongens hittills högsta temperatur. Detta kan slås flera gånger de närmsta dagarna.

Norrland: Under natten och morgonen ligger ett band med delvis kraftiga skurar från norra Jämtland upp till södra Norrbotten. Dessa rör sig åt nordost och ligger mitt på dagen över framförallt Västerbotten och södra Norrbotten, lokalt med åska. Norr och väster om frontzonen en del sol men ingen vidare sommarvärme, bara mellan 10 och 15 grader. Desto varmare söderut med uppåt 28-29 grader i den sydostligaste delen tillsammans med en hel del sol. Det ser alltså ut som att något lägre temperaturer är att vänta jämfört med under tisdagen. Den relativt skarpa gränsen mellan den betydligt svalare och den varma luften ser ut att ligga diagonalt från Härjedalen upp till Västerbottens kustland. Till torsdagen förskjuts fronten vidare norrut igen och värmen likaså.

Svealand: Efter en klar och solig morgon växer en del slöjmoln till under dagen, men för det mesta blir det solen som dominerar. I delar av norra Dalarna, nära frontzonen, kan det vara rätt tjocka moln under dagen. Till kvällen kan det bildas en del åskskurar i framförallt norra Dalarna, Härjedalen, södra Jämtland samt lokalt in över Hälsingland som delvis kan hänga kvar en bit in på natten. Temperaturer mitt på dagen mellan 25 och 31 grader med de högsta noteringarna i öster där vi även sannolikt kommer hitta landets högsta.

Götaland: En del dimmoln kan möjligtvis beröra delar av Östersjölandskapen under morgontimmarna, men dessa bränns snabbt bort. Under dagen kommer solen att dominera även om det här och var kan förekomma en del stackmoln. Temperaturer mellan 23 och 29 grader, varmast i nordost.
Skribent: EWP-Teamet Simon, Anton & S. Johansson


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter