.:: Just nu
Online: 27 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


6 juli 2024 17:31
Endast vindvarningen kvarstår - Övriga varningar hävda!

Untitled document

Det blev en hel del åska och regn men som nämnts tidigare så var fördelningen ojämn. Nu är dessa varningar hävda men vindvarningen består och gäller för norra delarna av Götaland och sydvästra Svealand.

Tragisk dödsolycka på Kiviks marknad fredag 5/7...
I sammanhanget så välte en stor marknadsvagn över flera besökare på den anrika marknaden varvid en person omkom och flera skadades. Orsaken var starka vindbyar som fick ekipaget att välta. Underlaget vid marknader är ofta gräs eller av grus varvid detta lätt blir instabilt och mjukt. Kraftiga vindbyar kan få dylika anordningar att kantra över vilket var fallet här.


Tidigare: Nivå 1 varning för oväder! - Uppdaterat 6/7 Kl. 18:40
1 - Under lördag  kväll så är en NIVÅ 1 varning för kraftig åska lagd och omfattar större delen av regionen med undantag av den allra nordligaste delen. Varningar för skyfall, hagel samt kraftiga vindbyar! Risk för fallande träd, eventuell strömlöshet och andra problem!

2 - Under lördag  kväll så är en NIVÅ 1 varning för skyfallsliknande regn lagd och omfattar större delen av regionen med undantag av den allra nordligaste delen. Varningar för skyfall, hagel samt kraftiga vindbyar! Risk för fallande träd, eventuell strömlöshet och andra problem!

3 - Under främst söndagen
7/7 ligger en Varning Nivå 1 för mycket hårda vindbyar för norra delarna av västra Götaland och delar av Värmland. Vindbyar på uppemot 22 m/s kan beräknas. Västtrafik har inställda tågsträckor under söndagen på utsatta sträckor. Varning för fallande träd och kringflygande föremål. Båtägare bör se över sina förtöjningar!

Discaimer: Vid denna typ av väder förekommer stora variationer och lokala avvielser varvid träffsäkerhet ej kan garanteras. Vissa områden drabbas mer än andra och vissa områden kan bli helt utan väderhändelser.

Artikeln uppdateras forlöpande vid behov!

 


Tidigare:
Under resten av lördag eftermiddag samt kvällen så är en NIVÅ 1 varning för kraftig åska lagd och omfattar större delen av Götaland med undantag av den allra nordligaste delen. Varningar för skyfall, hagel samt kraftiga vindbyar! Risk för fallande träd, eventuell strömlöshet och andra problem!

 

Skribent: EWP Teamet


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter