.:: Just nu
Online: 25 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


15 september 2023 08:41
Mera kortnytt på EWP!

Untitled document

Idag avslutas de reguljära prognoserna för flera regioner - Översvämningskatastrof i Libyen - Nu firar Karl XVI Gustaf 50 år på tronen!


Nu stänger flera regioner för reguljära åskriskprognoser!
Fredag 15 september så stänger flera regioner för de reguljära prognoserna däribland östra och västra Svealand samt södra Norrland. - Se kartan nedan.
Däremot så fortsätter de reguljära prognoserna för de båda sydligaste regionerna - östra och västra Götaland september ut.


Skälet till detta är uppenbart för mer åska väntas framöver för främst den västra delen av Götaland under vecka 38. För övriga regioner så gäller extra åskriskprognoser under vinterhalvåret och i maj 2024 så öppnar dessa 4 övriga på nytt! Sedan tidigare 10/9 stängde region norra Norrland för säsongen.

Katastrof i Libyen!
Ett rätt ovanligt oväder som går under definitionen "Medicane" (Mediterranenan Hurricane), slog till mot Libyens kust vilket innebar tsunamiliknande översvämningar och förödelsen är mycket stor.
Landet som i decennier plågats av tyrannen Ghadaffi och på senare tid av klanstrider har ytterst stora svårigheter att få till ett verksamt hjälparbete och därför så är antalet dödsoffer enormt.


En enorm förödelse i Libyen! - Bilden tillhör finska YLE
Ovädret som fick namnet "Daniel" befaras ha krävt kanske upp emot 20.000 människoliv sedan hela stadsdelar spolats bort av vattenmassorna sedan dammar brustit av de kopiösa regnen. Normalt sett så förekommer inte denna typen av oväder i dessa områden. Dernaregionen är svårast drabbat och man tvivlar på att man kan återuppbygga området.


Muntra danssteg kan tas som omtyckt kungapar i Sverige och utomlands  under 50 år!
Bilden tillhör WIKIPEDIA

Sveriges Konung firar 50 år på tronen!
Fredagen den 15.9 2023 har den svenska kungen Carl XVI Gustaf suttit exakt 50 år på tronen. Det svenska jubileumsårets festligheter kulminerar under fredag och lördag.
Vårt kungadöme är en vattendelare mellan monarkister och republikaner i Sverige men i de flestas ögon så har vår Konung Carl XV Gustaf tillsammans med Drottning Silvia gjort ett utmärkt arbete för att ge Sverige god PR såväl hemma som utomlands.
Ännu mer populära idag är Prinsessan Victoria och Daniel som tillsammans med barn och syskon ger en fin kunglig glans för alla rojalister.

Länk till Kungahuset och 50-årsfirandet som Monark HÄR

 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter