.:: Just nu
Online: 9 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partners







NYHETER FRÃ…N EWP


21 september 2014 15:04
Säsongens första busväder i antågande!

Untitled document

Vi har lagt ut vädervarningar för det annalkande busvädret som väntas intensifieras över Östersjön inatt. Det är ett lågtryck som under sena kvällen drar ut mot Östersjön och vidare mot Baltikum. I prognoserna ser detta ut att förstärkas och det innebär busväder för Östersjölandskapen, östra Svealand samt sydöstra Norrland. 

Blåsigt

Lågtrycket för med sig en hel del blåst. Det ser ut att bli mycket hårda vindbyar på 17-24 m/s vid kustnära områden i Kalmar län (inkl Öland/Gotland), Östergötlands län samt uppåt Mälardalen och Gästrikland. I Norduppland och kan det tillfälligt bli stormstyrka i byarna, över 25 m/s. Detsamma gäller för Öland och Gotland. Längre in över land blir det friska-hårda vindbyar, ca 10-12 m/s.

Blåsten verkar ta fart under natten mot måndag över Bottenviken för att sedan röra sig söderut mot Östersjön där det blir som värst under förmiddagen och eftermiddagen i morgon. Kika in varningarna för närmare detaljer och info!

Regn

Lågtrycket för även med sig en hel del regn. I östra Götaland, östra Svealand och i sydöstra Norrland väntas regnet kunna bli ihållande och ge stora mängder närmsta dygnet (sön-mån). Lokalt uppemot 50 mm, främst i östra Svealand. Regnet avtar natten mot tisdag samtidigt som det klarnar upp och temperaturen sjunker till minussidan på flera håll. Risk för halka med andra ord!

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):




Fler nyheter