.:: Just nu
Online: 10 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


1 juni 2019 09:14
SWEDEN ROCK DRAR IGÅNG ONSDAG 5 JUNI!

Untitled document

Den lilla orten Norje i västra Blekinge skrev in sig i historieböckerna år 1998 när första Sweden Rock avhölls där. Men rötterna för Sveriges utan jämförelse största musikarrangemang är äldre än så när det hela startades år 1981 av Ingolf Persson från Kyrkhult i Olofströms kommun.

Detta allra första embryo till idag så stora och internationellt erkända festivalen hölls i Olofströms ishall. Därefter så har det hela bara vuxit och har även befunnit sig i Karlshamn innan det hela hamnade i den lilla orten Norje öster om Sölvesborg.

En sann världsarena för många klassiska internationellt stora rockband!

Hårdrocken är troligtvis den utan jämförelse största nyare musikgenren i världen, åtminstone i väst med många anhängare. Orsaken är att denna musikformen har en sådan bredd att nära nog alla hittar sin del i rocken.

Allt från blues, via AOR och heavy metal, till mörkaste black metal får plats på festivalen. Fördelningen numera är jämn mellan könen och åldern är också jämnt fördelad hos rockdiggarna. Därför så är dagens hårdrock så uppskattad.

Showerna är också spännande och spektakulära med ljusspel, eldshower, häftiga kläder och "gott ös"! Rockfestivalen är en veritabel folkfest som lockar även besökare från när och fjärran från jordens alla hörn.

Ofta så är det små lokala partyn bland deltagarna med god mat som antingen kan köpas från matstånden med mat från nära nog hela världen. Eller så har man med sig mat och grillning är populärt.

Sweden Rock har en diger meritlista av band som uppträtt!

Många såväl lokala som världskända rockband har spelat genom åren och meritlistan är mycket stor. Vad sägs om Aerosmith, Alice Cooper, Black sabbath, Def Leppard, Hammerfall, och ZZ Top för att bara nämna några! År efter år så tecknar sig berömda band för att uppträda i lilla Norje som numera är världskänt. Därmed så har festivalen i många år varit utsåld.

Länk om historien om Sweden Rock HÄR

Länk till arrangörerna av Sweden Rock HÄR

EWP har gjort specialprognoser för Sweden Rock i många år!

EWP insåg tidigt att Sweden Rock i högsta grad är väderberoende. Att klafsa i regn och lera när vädret är uselt drar ned stämningen och åska på detta kan göra situationen riktigt farlig.

Tack och lov så har Sweden Rock varit förskonad från den typ av tragedi som inträffade på Bråvalla-festivalen år 2014 när blixten slog ned i festivalområdet och flera festivaldeltagare skadades. EWP vill så långt det går förhindra att detta upprepas.

Många campar dessutom i närområdet och det hela får då en liten touch av "Woodstock" både om vädret är bra eller dåligt. Men åska vill definitivt ingen ha även om "Thor" omsjungs i de fräna låtarna lite då och då.

Risken för regn och åska finns alltid så här års... 

Just när festivalen drar igång onsdag 5 juni så lär enligt prognoserna en varm instabil luftmassa befinna sig över landet. Med detta så är åskrisken stor. Tyvärr så pekar prognosmodellerna på en viss åskrisk just onsdag 5 juni. Som vanligt så får man följa åskriskprognoserna fortlöpande här på EWP!

Skydda dig och din telefon som är ett viktigt hjälpmedel!

Nu är undantagslöst så gott som alla utrustade med smarta telefoner som man bör skydda mot fukt och väta när man är på denna typ av event, om himlen skulle öppna sig.

Det finns olika fodral som skyddar mot fukt och väta i handeln och utbudet är stort vilket innebär att du hittar ett skydd för just din telefon. Det finns även nyare telefoner som har inbyggt regnskydd i konstruktionen. Kolla om din telefon har detta. Nedan finner du en länk om IP-klassning för mobilerna.

För denna är ett viktigt redskap inte enbart genom att dokumentera festen och dina vänner på den. Telefonen är även ett viktigt redskap för att skydda dig mot såväl regn som åska!

Där finns appar som du kan använda dig av med såväl väderradar och blixtindikator för där du befinner dig. Du kan då följa vädret i realtid och se om dåligt väder hotar.

Några viktiga länkar:

Nedan är några viktiga länkar listade som du kan ha nytta av som festivalbesökare. Du kan även ta dessa direkt via nätet.

Åskriskprognoser från EWP för region Östra Götaland HÄR

Kolla om din telefon klarar väta HÄR

My Lightningtracker för Andoid-telefoner HÄR

My Lightningtracker för Apple iPhone / iPad HÄR

Radarbilder från RainViewer för Androidtelefoner HÄR

Radarbilder från RainViewer för Apple iPhone / iPad HÄR

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter